Βόμβα από τον Κ. Λαπαβίτσα: Απελευθέρωση από το ευρώ για να νικήσουμε τη λιτότητα!

Ταραχή στον κυβερνόν κόμμα προκαλεί για άλλη μια φορά ο βουλευτής Ημαθείας, οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται ξανά στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 

Το άρθρο έχει τίτλο «Για να νικήσει τη λιτότητα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί από το ευρώ» και ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση», αναφέρει ο οικονομολόγος και προσθέτει: «Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα.

Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους προσεχείς τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ