Οι 12 γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο μοιράζονται τα μυστικά της μακροζωίας τους: 110 - 117 ετών!!! (φωτό - βίντεο)

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι στον κόσμο, άλλοι ζουν, άλλοι πέθαναν μετά τα 100 τους, μας δίνουν συμβουλές μακροζωίας - Ακούστε τους ακολουθήστε τους κάτι ξέρουν. Πολλοί είναι Γιαπωνέζοι. Ε, αυτό κομμάτι δύσκολο...
 

1. Rire et être positif... Γελάτε και να είστε θετικοί Η δίδυμη αδελφή της δεν γελούσε ποτέ, πέθανε στα 70, "πολύ απαισιόδοξη η αδελφούλα μου" λέει η Alice Herz-Sommer (πέθανε108 ετών) 

2. Ζεί ακόμη στα 112 !!! Ο πιο γηραιός άνθρωπος στον κόσμο.. Τρώει υγιεινά και ξυπνάει νωρίς.. Ο Sakari Momoi γεννήθηκε το 1903, 5/2.

3.  Αποφεύγετε τους άνδρες λέει η Jessie Gallan όπου είναι 109 ετών.. Το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε και δεν γνώρισε τα προβλήματα που προκαλούν οι άνδρες την οδήγησε στην μακροζωία!!! Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία κάτοικος της Σκωτίας!

4. Être gentil(le) να είστε ευγενικοί & καλοί ανθρωποι, να φέρεστε όπως θέλετε να σας φέρονται συμβούλευε η Mamie Rearden που πέθανε το 2013 στα 114 ans - Η γηραιότερη Αμερικανίδα 

5. N’ayez pas d’enfants - Μην κάνετε παιδιά προτρέπει ο Αμερικανός Alexander Imich που πέθανε πέρσι και υπήρξε ο γηραιότερος Αμερικανός Πίστευε επίσης ότι είχε καλό DNA, ενώ γυμναζόταν και γενικά ακολουθούσε υγιεινή ζωή!

6. Prendre la vie comme elle vient, être décontracté - Πάρτε την ζωή όπως είναι, μην της εναντιώνεστε δήλωνε ο Jiroemon Kimura από το Kyoto της Ιαπωνίας που πέθανε στα 116!!! Έτρωγε ελαφριά πολύ, έπινε μόνο νερό, καθόλου ζάχαρη, ακόμη και στα γενέθλια του δεν έφαγε τούρτα! Μικρές ποσότητες φαγητού, ασκήσεις γυμναστικής κάθε μέρα στην ύπαιθρο, έεβλεπε την ζωή με αισιοδοξία!

7. Mangez des fruits et prenez vos médicaments - Τρώτε φρούτα και παίρνετε τις βιταμίνες σας έλεγε ο Salustiano Sanchez-Blazquez που έζησε ως τα 112!

8. Jeanne Calment η Γαλλίδα που έφτασε τα 122!! Έπινε το κρασί της, έτρωγε καραμέλες και κάπνιζε ως τα βαθιά γεράματα, ενώ άφησε το ποδήλατο στα 100!

9. Besse Cooper (116 ans) δεν νοιαζόταν παρα για τα του οίκου της, ενώ πέρασε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος στη γή 

10.  Αφήστε στην άκρη τα δευτερεύοντα και μη χρήσιμα συμβούλευε η παιδίατρος Leila Denmark από τις πρώτες γυναίκες παγκοσμίως που εξάσκησαν το επάγγελμα του γιατρού. Το μυστικό της για να φτάσει στα 114; Δούλευε ως τα 103, είχε κόψει τα γλυκά και έτρωγε πολλά λαχανικά Φυσικά γυμναζόταν!

11. Χαλαρώστε και φάτε σούσι προτείνει η Μisao Okawa, στα 116 της σήμερα. Διαβεβαιώνει ότι ο υπνάκος το μεσημέρι και η ξεκούραση από τότε που μεγάλωσε αλλά και 8 ωρες το βράδυ την βοηθούν να μεγαλώνει υγιής!

12 Γίνετε Γιαπωνέζοι ή τουλάχιστον να τρώτε σαν Γιαπωνέζοι. Είναι κατηγορηματική η Hideko Arima που έκλεισε τα 101!

Eπιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Πηγή: toolito.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ