Vintage Story: Bettina, το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μόδας απέβαλε το μωρό της σε τροχαίο & έχασε τον μνηστήρα της Αγά Χαν, πρώην άντρα της Χέιγουορθ! (φωτό)

Το αφίερωμα του eirinika.gr με αφορμή τον θάνατο της Bettina Graziani στις 2/3/2015 στην ηλικία των 90 της χρόνων!

 

Η Bettina Graziani ή Simone Micheline Bodin, όπως είναι το κανονικό της όνομα υπήρξε το πρώτο topmodel της Γαλλίας και θριάμβευσε στις πασαρέλες στις δεκαετίες του '40 και του '50 καθώς και μούσα του σχεδιαστή μόδας Hubert de Givenchy του οίκου Jacques Fath τον οποίο μάλιστα προτίμησε και απέρριψε τον Christian Dior!

Αποσύρθηκε από το modeling το 1955, όταν μετά το γάμο της με το γάλλο φωτογράφο και δημοσιογράφο Gilbert "Benno" Graziani και μια σύντομη σχέση με τον αμερικανό σεναριογράφο Peter Viertel, αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Aly Khan.

Mε τον αρραβωνιαστικό της Αλί Αγά Χαν, σύζυγο της Ρίτα Χείγουορθ νωρίτερα 
 

Ο γόης πρίγκιπα και τέως σύζυγος της Ρίτα Χέιγουωρθ, όμως "έφυγε" από τη ζωή το 1960, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και η Bettina, που ήταν έγκυος, συγκρούστηκε με ένα άλλο.

Mε φορεμα του οίκου Jacques Fath 

 

Η Bettina από το σοκ που υπέστη απέβαλε και το 1964 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της με τίτλο "Bettina par Bettina". Έκτοτε δούλεψε σαν μουσικός αλλά και σχεδιάστρια πλεκτών ρούχων. 

Πέθανε στις 2/3/2015 σε ηλικία 90 ετών 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ