Μένιος Φουρθιώτης στην Ε. Μενεγάκη: ''Ήθελα να δουλέψω για να βοηθήσω την μητέρα μου - Με μεγάλωσε η νονά μου''

Ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για όλα.
 

Το ξεκίνημα στην τηλεόραση και η πορεία μέχρι σήμερα:

«Από μικρός έβαζα στόχους. "Θέλω να κάνω αυτό". Το έλεγα κάθε πρωί που ξύπναγα. Το προσπαθούσα, το πάλευα και νομίζω στο τέλος αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου κάπως το κατάφερνα. Κάπως. Το έφερνα απο 'δω, το έφερνα από εκεί... Είμαι άνθρωπος των στόχων. Άμα βάλω κάτι στο μυαλό μου, θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Κι ας μην γίνει...».

Πώς συνδυάζεται ο τίτλος του εμπορικού διευθυντή του Epsilon με τον ρόλο του παρουσιαστή της εκπομπής «Αποκαλυπτικά»;

«Καταρχήν, εμένα η κύρια δουλειά μου είναι το εμπορικό τμήμα του καναλιού. Με αυτό ασχολούμαι πέντε ημέρες τη βδομάδα, από το πρωί ως το βράδυ. Εγώ γι' αυτό θα τρέξω, με αυτό θα ασχοληθώ, θα δουλέψω σκληρά. Το εμπορικό κομμάτι έχει την ευθύνη όλων των διαφημιστικών, όλου του καναλιού, τις τοποθετήσεις προϊόντων, για να έρχονται χρήματα στο κανάλι και να λειτουργεί. Το σοβαρό και το δημιουργικό κομμάτι για μένα είναι το εμπορικό. Κάθε μέρα είναι και ένας στόχος, να ανεβάσεις τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Ειδικά όταν το κανάλι είναι νεοσύστατο. Εκεί δίνω τη ψυχή μου. Η εκπομπή, που έρχεται σε δεύτερη φάση, είναι αυτό που ήθελα από μικρός να κάνω. Δηλαδή να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Είναι το παιχνίδι μου, είναι σαν ψυχαγωγία».

Ο θαυμασμός για την Ελένη Μενεγάκη:

«Το πρόσωπο που θαύμαζα στην τηλεόραση, καταρχήν, ήσουν εσύ. Ήταν ένα όνειρο να έρθω εδώ. Έλεγα πάντα πως "Κάποια στιγμή στη ζωή μου θα πάω στην Ελένη Μενεγάκη και θα τη συναντήσω. Δεν ξέρω πώς, αλλά θα το κάνω"».

Τα όνειρα για τηλεοπτική καριέρα:

«Έβλεπα όλα τα προγράμματα που είχαν βγει παλιότερα και θαύμαζα αυτό που λέμε τηλεόραση. Το έβλεπα τόσο ωραίο και δημιουργικό. Πάντα με κρατούσε ο παρουσιαστής και ακόμα αυτός με κρατάει, ανεξαιρέτως του concept. Αν με κάτι δεν μπορώ να νιώσω καλά, αν δεν περνάω καλά με αυτό που βλέπω, ας είναι το πιο ακριβό ή το πιο φθηνό, δεν θα το δω. Αν ο άνθρωπος σου μεταδίδει μια ενέργεια μέσω της τηλεόρασης, μπορείς να το παρακολουθήσεις. Εγώ που κάνω εκπομπή, πολλές φορές όταν βλέπω ότι η κουβέντα που κάνουν οι αγαπημένοι συνεργάτες με κάνει και βαριέμαι ή με κουράζει, σταματάω και πάμε στο επόμενο θέμα».

Οι δυνατές συνεργασίες στο «Αποκαλυπτικά»:

«Θα είμαι πολύ ειλικρινής. Στο στάδιο της τώρα εποχής της εκπομπής που κάνω, εγώ δεν έχω την τόση εμπειρία, πείρα, γνώση, πένα και άποψη. Εκτός από τη θεματολογία και τον ρόλο του να παρουσιάζω αμιγώς τα θέματα, τη δουλειά αυτή δεν μπορεί να την ξέρει καλύτερα κανείς άλλος, παρά μόνο τόσο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι. Είναι η Αλεξάνδρα Τσόλκα, η Νάνσυ Νικολαΐδου, η Νανά Παλαιτσάκη, ο Θέμης Μάλλης, άνθρωποι που ξέρουν τι σημαίνει τηλεόραση και δημοσιογραφία. Η εκπομπή έχει κομμάτι δημοσιογραφικό που μπορούν να διαχειριστούν και να βοηθήσουν και μένα πάρα πολύ στην εικόνα μου σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Πραγματικά είναι τιμή μου που με αγκάλιασαν έτσι».

Συνεργάζεται εύκολα με τους ανθρώπους;

«Ναι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να νιώθω πως με αγαπάς και τίποτα άλλο. Θέλω να νιώσω ότι με αγαπάς και εκτιμάς την προσπάθειά μου, γιατί είναι δύσκολο πραγματικά και χαίρομαι που το κανάλι μού έχει δώσει την ευκαιρία. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Μάλιστα, γι' αυτούς είναι περισσότερο δύσκολο παρά για εμένα. Αυτοί ακούν πρώτοι τα σχόλια, που συνεργάστηκαν μαζί μου. Όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα, που ο καθένας έχει τη δική του πορεία, είναι πολύ δύσκολο να ανοίγεις την τηλεόραση μια μέρα και να τα βλέπεις με τον Μένιο Φουρθιώτη. Από την αρχή ξεκίνησαν και λέγανε για τη δική τους εικόνα, για το δικό τους προφίλ. Όλο αυτό εννοώ ότι ήταν δύσκολο λόγω ενός κομματιού της επαγγελματικής μου ζωής, που ήταν μια πολύ περίεργη περίοδος».

Πώς μπορεί να είναι τόσο ειλικρινής μπροστά στις κάμερες;

«Δεν έχω κάτι να κρύψω. Τι να κρύψω; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο. Εγώ θα κάθομαι να λέω πως δεν συμβαίνει τίποτα; Αφού αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί να μη στα πω; Κι εσύ που με έχεις αυτή τη στιγμή απέναντί σου ξέρεις πολύ καλά ποιος είμαι. Ξέρεις πολύ καλά ποιος είμαι, γιατί κάθομαι εγώ και τι έχω κάνει. Δεν ήρθα ξαφνικά. Γιατί να το κρύψω και γιατί να μη στο πω; Και ο κόσμος ξέρει! ΟΚ, (ό,τι έκανα) το έκανα, αλλά τώρα το έχω αφήσει πίσω. Η ζωή προχωρά. Εγώ παλεύω για το σήμερα και για τα επόμενα. Αν μείνω στα πίσω, τι θα κάνω; Έγινε. Πάμε μπροστά!».

Η αντιμετώπιση απέναντι στη θεματολογία της εκπομπής:

«Θέλω να σου πω ότι εγώ με την εκπομπή δεν ασχολούμαι καθόλου. Ενημερώνομαι για τα θέματα το πρωί του Σαββάτου, όσο ετοιμάζομαι. Την ευθύνη την έχει η Γωγώ Σαμπάνη, που είναι η αρχισυντάκτρια. Είπα στα παιδιά να πάρουν την εκπομπή σαν να είναι δική τους, να δείξουν τη δουλειά τους για το μέλλον, γιατί εγώ μπορεί κάποια στιγμή να σταματήσω το τηλεοπτικό. Θεωρώ πιο δημιουργική την πίσω δουλειά. Πιο σοβαρή, πιο σημαντική. Η τηλεόραση είναι ένα παιχνίδι που σήμερα ανάβουν τα φώτα και αύριο πρωί μπορεί να σβήσουν. [...] Θεωρώ ότι οι άνθρωποι με τον τρόπο που σχολιάζουν ξέρουν πολύ καλά ποιους σχολιάζουν και τι θα πουν για τον καθένα. Ο καθένας ξεχωριστά έχει μια διαφορετική άποψη από τον άλλον. Λίγες είναι οι φορές που συμφωνούν τα μέλη της ομάδας. Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο μπορεί να θίξει κάποιον ο σχολιασμός, γιατί μπορεί να ήμουν κι εγώ στη θέση του. Ξέρω όμως ότι αυτοί οι άνθρωποι, στη συγκεκριμένη εκπομπή, θα κρατήσουν το μέτρο, ώστε να μην προσβάλουν ποτέ την προσωπικότητα του άλλου. Θεωρώ ότι αυτό το έχουμε πετύχει. Γι' αυτό και στην εκπομπή έχουν βγει άπαντες. Άνθρωποι που δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα βγουν στην εκπομπή μου».

Πως αισθάνθηκε ως καλεσμένος στο «Πρωινό» και στα «Καρντάσιανς»;

«Το πιο δύσκολο, επειδή ήταν η πρώτη συνέντευξη, ήταν η συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και στη Φαίη Σκορδά. Είχα αποφασίσει μετά από την προηγούμενη φάση της ζωής μου να μη δίνω συνεντεύξεις και ό,τι θέλω να δει ο κόσμος, που αυτός είναι ο κριτής, να το δει από τη δουλειά μου. Είχα το άγχος, αλλά ήξερα ταυτόχρονα τι θα με ρωτήσουν. [...] Θεωρώ ότι επειδή σας παρακολουθώ όλους, βλέπω τηλεόραση αρκετά, ξέρω πώς χειρίζεστε τον κάθε άνθρωπο, ήξερα τι θα με ρωτήσει ο καθένας από εσάς. Ήξερα τι θα με ρωτήσουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, ήξερα πώς θα με αντιμετωπίσει ο Αρναούτογλου στα Καρντάσιανς και ήξερα και τη δικιά σου αντιμετώπιση. Τη φανταζόμουν τουλάχιστον. Δεν πέφτω έξω συνήθως. Νομίζω ότι δεν πέφτω έξω στους ανθρώπους. Και να πέσω, δηλαδή, τι έγινε; Η ζωή προχωρά».

Η σχέση του με το παρελθόν:

«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρει ο τηλεθεατής. Δεν μπορείς να σβήσεις την εικόνα. Και για μένα ξέρουν και για σένα ξέρουν. Και για τον άλλον ξέρουν. Και καταλαβαίνουν. Ακόμα και όταν δεν μιλάμε, όταν δεν θέλουμε να πούμε πράγματα, οι τηλεθεατές καταλαβαίνουν».

Οι δυσκολίες κατά την περίοδο των παιδικών του χρόνων:

«Θυμάμαι πολλά. Ήταν δύσκολα. Έπρεπε να δουλεύει η μητέρα μου, είχα χάσει τον πατέρα μου και με μεγάλωνε ουσιαστικά η νονά μου, που ήταν μεγάλη σε ηλικία. Θυμάμαι πόσες ώρες κατανάλωνε στη δουλειά για να μεγαλώσει εμένα, χωρίς κάποιον σύντροφο, μέχρι εγώ να πάω στα 15. Προσπάθησε να με μεγαλώσει και να μου δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Θυμάμαι την κούραση, τα δρομολόγια που έκανε από τη δουλειά στο σπίτι για να μη χαλάει χρήματα για βενζίνη. Έχω ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εγωισμού ως προσωπικότητα. Ήθελα πάρα πολύ, όσο πιο γρήγορα γίνεται, όσο αυτό είναι εφικτό, να αρχίσω να δουλεύω. Για να βοηθήσω τόσο εμένα, όσο και την ίδια».

Έχει ζήσει έναν έρωτα που τον παρέσυρε;

«Όχι. Ξέρεις γιατί; Δεν πιστεύω απολύτως τίποτα. Έχω ζήσει πολλά πράγματα και έχω δει. Ίσως αυτό είναι λάθος που το έκανα. Συμβαίνει αυτό όταν προχωράει η ζωή και εσύ τα έχεις ζήσει όλα, πολλά πράγματα, όσα μπορεί να έχει ζήσει ένας άνθρωπος 45 χρονών και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ