Προφυλακιστέα κρίθηκε η Αγγελική & ο ''Ιάσωνας'' στην υπόθεση Χ. Ξηρού - "Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δηλώνω αναρχική" είπε στον ανακριτή!

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τόσο η περιβόητη Αγγελική όσο και ο 39χρονος μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.
 

Μετά από τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται τελικά στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Σε βάρος της νεαρής κοπέλας, η οποία για μήνες κατόρθωνε να διαφεύγει τη σύλληψή της, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η ίδια κατηγορία βαραίνει και τον 39χρονο που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται από τις αρχές να είχε την κωδική ονομασία "Ιάσονας". Ο νεαρός εμφανίζεται ως στενός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, κι αυτό γιατί κατά την κατηγορία, γενετικό υλικό του φέρεται να ταυτίζεται με αντίστοιχο που έχει εντοπιστεί σε εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το Εφέτη Δημ. Μόκκα, τη ΔΟΥ Κορυδαλλού και το Α.Τ. Ιτέας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κων. Παπαδάκης έχει δηλώσει σχετικά πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

"Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική". Αυτά φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή κατά την τυπική της απολογία η Αγγελική Σπυροπούλου.
Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του, ο συνήγορός της Φρ. Ραγκούσης, δήλωσε: "Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές".

Η νεαρή κατηγορούμενη, κατά πληροφορίες, έδωσε τυπική απολογία λέγοντας στον ανακριτή:
Εδώ και τέσσερις ημέρες  η Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της ΣΠΦ σε απεργία πείνας για την "άδικη και παράνομη" όπως ανέφερε στον ανακριτή  προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γερασιμου Τσακαλου.
Ο 39χρονος επίσης έδωσε τυπική απολογία και ανέγνωσε ένα κείμενο με τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ