Ο ταλαντούχος Ευτύχης Μπλέτσας μας φτιάχνει την πιο γλυκιά μπουγάτσα με μήλο και κρέμα! Λαχταριστή όσο τίποτα!

Ευχαριστούμε τον Ευτύχη Μπλέτσα και το bletsas.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Η αγαπημένη μας γλυκιά μπουγάτσα σε εκδοχή με μήλο! Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Υλικά:

Για το Ζυμάρι:
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
40 γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας 
500ml νερό
1 πρέζα αλάτι Ιμαλαίων 
+εξτρά βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη 
Μπουγάτσα γλυκιά:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 
5 κουταλιές στέβια 
4 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας 
1 βανίλια
2 κρόκοι
1 μήλο 
αλάτι Ιμαλαίων 

Εκτέλεση:

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζεις το γάλα για να ζεσταθεί. Καβουρδίζεις το σιμιγδάλι με λίγο βούτυρο. Ρίχνεις τη στέβια στο γάλα και μετά ρίχνεις το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Το αφήνεις σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει. Αφού το κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις. Τρίβεις το μήλο και το στραγγίζεις.
Ανοίγεις το φύλλο, ρίχνεις την κρέμα και από πάνω ρίχνεις το μήλο και λίγη κανέλα. Την κλέινεις με το ζυμάρι και αλείφεις με βούτυρο από πάνω. Ψήνεις για 20 λεπτά. Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή μπουγατσόρεξη!

Who is who

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας των βιβλίων «Θετική Ενέργεια», «Μαγειρική Οικονομία», «το Παστίτσιο της Μαμάς» κα, παρουσιαστής της εκπομπών «Ταξίδι στις Γεύσεις», «Η Κουζίνα της Μαμάς», «Food IQ» και δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Είναι παρουσιαστής, συγγραφέας, μουσικός, YouTuber και Food Blogger!
.
Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Αγγλία. Ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών. Έχει επίσης παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας.
.
Ως δια βίου μαθητής, ξεκίνησε με ένα πτυχίο Μηχανικού Η/Υ με Master στην Πληροφορική, συνέχισε με Θέατρο και Μουσική, προχώρησε με εξ αποστάσεως σπουδές Διατροφολογίας στο εξωτερικό και με ένα πτυχίο Psychology Management στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε επίσης με E-Learning προγράμματα σπουδών «Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας», «Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Διατροφής» και «Ανάπτυξης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
.
Είναι επίσης απόφοιτος του Anthony Robbins Mastery University & Leadership Mastery, απόφοιτος του Experts Academy με τον Brendon Burchard. Έχει παρακολουθήσει από κοντά σεμινάρια και ομιλίες των Tony Robbins, Brian Tracy, Wayne Dyer, και Robert Kiyosaki. Διαβάζει ένα βιβλίο την εβδομάδα που σημαίνει πάνω από 200 σχετικά βιβλία τα τελευταία 5 χρόνια.
.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, εταιρίες τροφίμων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαθήματα Μαγειρικής για παιδιά, εργαστήρια “τηλεοπτικής Μαγειρικής”, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Θετικής Ενέργειας» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιεί επίσης group coaching προγράμματα με συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρηματικότητα, έκδοση βιβλίων, τεχνικές παρουσιάσεων blogging, Internet Marketing, Social Media κα.
.
Mπορείτε να τον δείτε να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού. Κείμενα, άρθρα και συνεντεύξεις του δημοσιεύονται συνεχώς σε εφημερίδες, περιοδικά, portals αλλά και στο bletsas.gr, όπου ανεβάζει συνεχώς video, συμβουλές, απόψεις και συνταγές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ