Γ. Στουρνάρας: ''Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες'' (Βίντεο)

"Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες" δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενους από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

"Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος" είπε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας πως οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν δεν υπάρχει απολύτως κανέναν πρόβλημα με τις καταθέσεις.
"Η Τράπεζα της Ελλάδας συνδράμει το κυβερνητικό έργο. Συνδράμει βέβαια μέσα στα πλαίσια της συνθήκης, όταν αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη" διευκρίνισε.

Ως προς το Eurogroup της Δευτέρας ο Διοικητής της ΤτΕ δήλωσε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι επιτυχημένο.
"Με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις ημέρες εργάζονται άοκνα για να υπάρχει τη Δευτέρα θετικό αποτέλεσμα" κατέληξε.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε για τη συνάντηση με τον Διοικητή της ΤτΕ.
"Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Ο κ. Στουρνάρας σας είπε όλα όσα πρέπει να ξέρετε".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ