Μαρίνα Δημητροπούλου: Η καλλονή top model - κρυφός έρωτας του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Ο πολυθρύλητος δεσμός τους!

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζούσε για πολλά χρόνια ανάμεσα σε γυναίκες. Νυμφευμένος από το 1951 με την Αμαλία Κανελλοπούλου, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση το 1963 με το Παλάτι και προσωπικά με τη βασίλισσα Φρειδερίκη, με αποτέλεσμα να αυτοεξοριστεί στο Παρίσι, ενώ τα πολιτικά του βήματα ακολουθούσε πάντα παρασάγγας η ιδιαιτέρα του, Λένα Τριανταφυλλίδη.

Όμως, σύμφωνα με ένα παλιό δημοσίευμα του ιταλικού σκανδαλοθηρικού περιοδικού Τζέντε το 1975, ο Εθνάρχης διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα με το τοπ μόντελ που διέπρεπε στις ευρωπαϊκές πασαρέλες, Μαρίνα Δημητροπούλου.

Το δημοσίευμα εκείνο πάντως αμφισβητήθηκε έντονα. Δεν συνοδευόταν από φωτογραφίες τύπου paparazzi και βασιζόταν σε προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων του κύκλου των δύο φερόμενων ως ερωτευμένων. Αυτό οδήγησε τότε στενούς συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή να αμφισβητούν έντονα τη βασιμότητα του δημοσιεύματος, κάνοντας λόγο για χτύπημα κάτω από τη ζώνη, ενώ θυμούνταν και αντίστοιχα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Καραμανλή ερωτευμένο με την αδερφή του Γάλλου Προέδρου και στενού του φίλου, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Η ιστορία έδειξε όμως πως το ειδύλλιο Καραμανλή-Δημητροπούλου δεν ήταν ακριβώς ένα σκανδαλοθηρικό πυροτέχνημα. Η ίδια θρυλείται πως είχε ακολουθήσει το 1963 τον Καραμανλή στην εξορία στο Παρίσι, ενώ τον βοηθούσε σε καθημερινές εργασίες του στη γαλλική πρωτεύουσα και εκμυστηρευόταν σε φίλους της πως «τώρα νιώθω πιο κοντά από ποτέ στον Κώστα».

Είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά σε μια κοινωνική εκδήλωση και ο τότε Πρόεδρος της ΕΡΕ είχε μείνει έκθαμβος. «Καταλαβαίνω ότι μια γυναίκα για έναν τέτοιο άνδρα μπορεί να εγκαταλείψει κάθε δική της φιλοδοξία και να γίνει ένα μηδενικό κοντά του» φερόταν να είχε πει αυτή με τη σειρά της το ίδιο βράδυ, όπως έγραφε το ρεπορτάζ.

Ο συντάκτης του κειμένου έγραφε ακόμη ότι ο Καραμανλής και η Δημητροπούλου έκαναν πολλά ταξίδια μαζί στην Ιταλία και ότι μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, η γυναίκα έμεινε στην σκιά του πολιτικού. «Τη βραδιά του προεκλογικού λόγου στην πλατεία Συντάγματος και της αποθεώσεως του Καραμανλή, λίγοι αντιλαμβάνονται ότι σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στέκεται μια γυναίκα μόνη με μαύρη φούστα και χρυσαφί πουκάμισο. Με τα μάτια της γεμάτα δάκρυα κοιτάζει τον θριαμβευτή. Εκείνο το βράδυ οι φίλοι της Μαρίνας Δημητροπούλου συμμερίστηκαν τη χαρά και το δράμα αυτής της γυναίκας που είχε ζήσει με τον Καραμανλή στη μακρά εξορία και τώρα δεν μπορούσε να συμμετάσχει επίσημα στο θρίαμβό του. Μπορεί να πει κανείς ότι η Αθήνα δέχθηκε τη Μαρίνα Δημητροπούλου με συμπάθεια. Οι πρεσβείες διατηρούν για αυτήν τιμητική θέση, ο λαός την αγαπάει. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αυτήν λένε, τι περιμένει ο πρόεδρος για να κάμει τους γάμους του με την Μαρίνα."

Η ιστορία αυτή καλύπτεται πάντως από ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς κανείς δημοσιογράφος δεν τόλμησε να ρωτήσει ευθέως τον αυστηρό Καραμανλή για το ενδεχόμενο μιας σχέσης του με τη Μαρίνα Δημητροπούλου. Οι συνεργάτες του συνέχιζαν άτυπα να το διαψεύδουν αλλά όλο και πιο χαλαρά όσο περνούσε ο καιρός και η ιστορία ξεθώριαζε.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου 1907 στις Σέρρες και απεβίωσε στις 23 Απριλίου 1998 στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ