Και επειδή η ζωή είναι... μικρή, ιδού 7 τροφές για καλύτερη ερωτική ζωή

Δείτε ποιες τροφές έχουν σημαντικές αφροδισιακές ιδιότητες και μάλιστα με επιστημονικές αποδείξεις.

Πολλά έχουν γραφτεί και λέγονται κατά καιρούς για τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές και βελτιώνουν την ερωτική διάθεση. Πέρα από «μύθους» και φήμες όμως, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική μας ζωή.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό δείπνο που περιλαμβάνει τροφές που αυξάνουν την ερωτική διάθεση. Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι κάποιες από τις βιταμίνες και τα συστατικά σε συγκεκριμένα τρόφιμα, μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική λειτουργία και τη σεξουαλική εμπειρία. Δείτε μερικές από αυτές, από το clickatlife.gr.

Αβοκάντο

Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το αβοκάντο φρούτο της γονιμότητας και το παρομοίαζαν με σεξουαλικά όργανα, λόγω του σχήματός του. Αλλά ο επιστημονικός λόγος για τον οποίο το αβοκάντο θεωρείται αφροδισιακό, είναι ότι είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, ενώ έχει λίγα κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ωφέλιμο για την καρδιά και τις αρτηρίες. Άνδρες με υποκείμενη καρδιακή νόσο, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία.

Αμύγδαλα

Αποτελώντας ιδανικό σνακ, τα αμύγδαλα θεωρείται πως αυξάνουν το πάθος και ενεργούν ως σεξουαλικό διεγερτικό, ενώ βελτιώνουν τη γονιμότητα. Όπως και τα σπαράγγια (άλλη μια αφροδισιακή τροφή), τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά και πλούσια σε διάφορα ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή, όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιταμίνη Ε. Ο ψευδάργυρος συγκεκριμένα, βοηθά στην ενίσχυση της λίμπιντο και της σεξουαλικής επιθυμίας.

Φράουλες

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους: Μια μελέτη του 2008 απέδειξε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο σέξι όταν φοράνε κόκκινα ρούχα, σε αντίθεση με τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλε ή το πράσινο. Οι… κόκκινες φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, μια βιταμίνη Β που βοηθά στο να εμποδίζονται οι γενετικές ανωμαλίες στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Berkley, το φολικό οξύ μπορεί επίσης να συνδέεται με τον υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες.

Θαλασσινά

Παρά την ιδιαίτερη και κάπως γλοιώδη υφή τους, τα στρείδια είναι ίσως η πιο γνωστή αφροδισιακή τροφή. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου, ο οποίο ενισχύει τη λίμπιντο. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη θαλασσινών που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες. Τα λιπαρά ψάρια -όπως ο άγριος σολομός και η ρέγγα- περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιή καρδιά.

Ρόκα

Η ρόκα θεωρείται ως ενισχυτικό της ερωτικής επιθυμίας από τον πρώτο αιώνα. Σήμερα, οι έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, είναι απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία μας, γιατί εμποδίζουν την απορρόφηση μερικών από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που πιστεύεται ότι επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντό μας.

Σύκα

Αυτά τα φρούτα θεωρούνται εδώ και χρόνια ενισχυτικά της γονιμότητας και αποτελούν ένα εξαιρετικό αφροδισιακό, επειδή είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, που είναι σημαντικές για την υγεία της καρδιάς. Επιπλέον, είναι από τις τροφές που δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού κι έτσι βοηθούν στο να διατηρούμε ένα γοητευτικό σώμα.

Εσπεριδοειδή

Κάθε μέλος αυτής της οικογένειας φρούτων, είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και φολικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών. Απολαύστε μια σαλάτα με εσπεριδοειδή, όπως το ροζ γκρέιπφρουτ και το πορτοκάλι, ή φτιάξτε dressing με λεμόνι και λάιμ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ