Tο success story της 15χρονης Noa Mintz: Πώς η εταιρία που δημιούργησε κερδίζει 500.000 δολ. το χρόνο!

Μια μέτρια μαθήτρια, διαπρέπει στις επιχειρήσεις. 

Εξωτερικά, η Νόα Μιντζ είναι μια συνηθισμένη έφηβη που φοράει σιδεράκια. Και ενώ οι συμμαθήτριές της κουβεντιάζουν για αγόρια και για ρούχα, η Μιντζ στέλνει μηνύματα στη Διευθύνουσα Σύμβουλο που προσέλαβε πρόσφατα για να «τρέχει» την επιχείρησή της.

Η 15χρονη Μιντζ έχει το δικό της πρακτορείο νταντάδων στο Μανχάταν από τον Αύγουστο του 2012 και πλέον, επειδή οι δουλειές της έχουν ανοίξει, έχει προσλάβει την 26χρονη Αλισον Τζόνσον για να επιβλέπει την επιχείρηση όσο η ίδια είναι στο σχολείο.

Εχει νοικιάσει και γραφείο στο κέντρο του Μανχάταν.

Οι «Nannies by Noa» είναι το πνευματικό της παιδί. Η ιδέα της προέκυψε τυχαία, όταν η μητέρα της έψαχνε μια καλύτερη νταντά για τα μικρότερα αδέλφια της.

Αφού κατάφερε να ικανοποιήσει τη μητέρα της, άρχισε να βοηθά και τις φίλες της μαμάς της να βρουν καλές νταντάδες.

«Το βρήκα διασκεδαστικό να γνωρίζω μια οικογένεια, να μαθαίνω τις ανάγκες της και να προσπαθώ να βρω τη μπέιμπι σίτερ που τους ταιριάζει», λέει η Νόα σε συνέντευξή της στο CNN. Και να φανταστείτε ότι ήταν καλοκαίρι του 2012, και δεν πήγαινε καν στην έκτη δημοτικού.

Πλέον η επιχείρησή της είναι η λύση για τις μαμάδες που ψάχνουν μια αξιόπιστη και έμπιστη νταντά γαι τα παιδιά τους.

Τα λίγα χρήματα που χρειάστηκε για να ξεκινήσει την επιχείρηση, τα πήρε από τον πατέρα της, ο οποίος είναι και εκείνος επιχειρηματίας και πίστεψε σε εκείνη.

«Δεν είχα μεγάλες προσδοκίες, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω», είπε η Μιντζ η οποία ζει στο Upper West Side με τους γονείς της και τα τρία μικρότερα αδέλφια της.

Μέσα σε τρία χρόνια η επιχείρησή της τριπλασιάστηκε: Από 50 πελάτες το 2013, σήμερα έχει φτάσει τους 190!

Η 15χρονη έχει συγκροτήσει μια ενδελεχή διαδικασία καταχώρησης των ενδιαφερόμενων νταντάδων που θέλουν να ενταχθούν στη βάση δεδομένων της: Χρειάζεται μια αίτηση, ένα βιογραφικό, μια συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο από μια εκπαιδευμένη νταντά, αναφορά και έλεγχο του ιστορικού της και μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Στην αρχή, η Μιντζ τα έκανε όλα αυτά μόνη της και πολλοί δεν γνώριζαν ότι πίσω από την επιχείρηση ήταν ένα ανήλικο κορίτσι.

«Δεν κρύβω την ηλικία μου» λέει η Μιντζ, «αλλά δεν το λέω και σε όποιον μιλάω στο τηλέφωνο. Πολλοί μου λένε ότι έχω πολύ νεανική φωνή και με ρωτούν πόσων ετών είμαι. Τους διαβεβαιώνω ότι είμαι μια κανονική επιχειρηματίας, ανεξάρτητα από το νεαρό της ηλικίας μου. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι είμαι τόσο μικρή». 

«Στις αρχές, χρέωνα από 100 έως 200 δολάρια γιατί έπρεπε να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Το ξέρω ότι ήταν πολύ λίγα, μου το έλεγαν ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μου, λέει η 15χρονη. Ωστόσο, τώρα, σύμφωνα με το νέο επιχειρηματικό της μοντέλο, η Μιντζ παίρνει ένα ποσοστό 15% από το συνολικό ετήσιο μισθό της κάθε νταντάς του πρακτορείου της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN, τα κέρδη της ανέρχονται σε 500.000 δολάρια τον χρόνο!

Οι γονείς της Μιντζ λένε ότι δεν εξεπλάγησαν από την επιτυχία της κόρης τους, αφού η νεαρή μαθήτρια είχε δείξει από μικρή μια έφεση προς την επιχειρηματικότητα, αφού μεταξύ άλλων διοργάνωνε καλλιτεχνικά μαθήματα για τα αδέλφια της και αναλάμβανε τον συντονισμό των πάρτι γενεθλίων τους. 

«Από μικρή διάβαζε επιχειρηματικά περιοδικά, εκτός από τα περιοδικά της ηλικίας της» λέει η μητέρα της Μέρεντιθ Μπέρκμαν. «Και εγώ την προέτρεπα να το κυνηγήσει, με την προυπόθεση ότι πρώτα τελείωνε όλα τα μαθήματά της».

Η Μιντζ παραδέχεται ότι δεν είναι άριστη μαθήτρια: «Εχω δυσκολίες στο σχολείο αλλά αυτή η επιχείρηση με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η εξυπνάδα στα μαθήματα δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρηματική ευστροφία. Μέσα από την επιχείρησή μου προσπαθώ να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθησή στο σχολείο».

Η ιστορία της Μιντζ έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που έχει δείξει η ιστορία: Οτι η επιτυχία κάποιου δεν εξαρτάται από τις επιδόσεις του στο σχολείο. Τρανό παράδειγμα και η 30χρονη Ελίζαμπεθ Χολμς που εγκατέλειψε τις σπουδές της και δημιούργησε επιχείρηση που την ανέδειξε στην νεότερη εκατομμυριούχο στην Αμερική.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της, η Μιντζ απάντησε ότι πρώτα θα πρέπει να τελειώσει το γυμνάσιο, και τότε ίσως ξεκινήσει άλλη μια επιχείρηση. «Θα δούμε» λέει. 

Πηγή: Cnn.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ