Good News: Ο Πόρος στους 7 άγνωστους νησιωτικούς παραδείσους της Ευρώπης για τους Αυστραλούς‏!

Στα επτά παραδεισένια, άγνωστα νησιά της Ευρώπης, ανήκει ο Πόρος, σύμφωνα με δημοσίευμα του μεγαλύτερου ενημερωτικού πόρταλ της Αυστραλίας, news.com.au.

Δείτε και τα 7 νησιά-παραδείσους

1. Gotland, Σουηδία

Με 800 χλμ. όμορφης ακτογραμμής, το Gotland είναι γνωστό στους Σουηδούς, όμως παρά το γεγονός οτι αποτελεί το μεγαλύτερο νησί στη χώρα, σπάνια το επισκέπτονται τουρίστες. Η πρωτεύουσα, Visby, αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσο αφού διαθέτει περισσότερες από 100 μεσαιωνικές εκκλησίες και προϊστορικούς αρχαιολογικούς χώρους για εξερεύνηση. Το νησί διαθέτει επίσης ένα εθνικό πάρκο και πάνω από 100 φυσικά καταφύγια. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, αλλά και για τους λάτρεις της παραλίας.

2. Holy Isle, Σκωτία 

Το νησί βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σκωτίας και αποτελεί πνευματικό καταφύγιο από βουδιστή. Οι επισκέπτες μπορούν να έρχονται για μια ημέρα ή και περισσότερο και περιπλανώνται στο νησί ή συμμετέχουν σε διαλογισμό.

3. Traena, Νορβηγία

Οι οδοντωτές κορυφές και το καταπράσινο γρασίδι του νησιού Traena, που βρίσκεται 65 χλμ. από τις ακτές της Βορβηγίας, δεν θα γίνονταν γνωστά αν εκεί δεν γινόταν η διοργάνωση του Trenafestival, που αποτελεί το πιο απομακρυσμένο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο.Μια φορά το χρόνο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο νησί και παίζουν σε ασυνήθιστες μουσικές σκηνές, μία από τις οποίες είναι μέσα σε σπηλιά.

4. Τένεδος, Τουρκία

Το μικρό νησί βρίσκεται στο Αιγαίο και διαθέτει τοπία με μικρούς λόφους, όμορφους κόλπους, εκτάσεις με λεβάντα, αμπελώνες και πλακόστρωτα σοκάκια.

5. Πόρος, Ελλάδα

Ο Πόρος είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές μακριά από την πολυκοσμία που κατακλύζει τα ελληνικά νησιά. Αυτό το παραδεισένια καταφύγιο, βρίσκεται στο Σαρωνικό Κόλπο και εκεί κάνουν τις διακοπές τους οι ντόπιοι. Προτείνεται επίσκεψη στο λεμονοδασος, το λόφο με περισσότερες από 30.000 λεμονιές και πορτοκαλιές, και στις παραλίες. Ο Πόρος είναι ένα ήσυχο αλλά κοσμοπολίτικο νησί. Διαθέτει πολλές επιλογές διασκέδασης το βράδυ στα καφέ και τις ταβέρνες του, ενώ και η απονόμωση στο νησί είναι εύκολη υπόθεση.  

6. Elba, Ιταλία

Η Elba αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Archipelago Toscano. Παρότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, μετά τη Σικελία και τη Σαρδινία, δεν είναι γνωστό σε πολλούς.Γνωστό και ως "Το νησί της Τοσκάνης", η περιοχή διαθέτει ένα μείγμα ιστορίας, πλούσιας ακτογραμμής, ορεινών όγκων και δάσους.Γουιντσέρφινγ, καγιάκ, καταδύσεις, αναρρίχηση και mountain biking.

7. Comino, Μάλτα

Το Comino είναι ένα μικροσκοπικό νησί που αποτελεί τμήμα της Μάλτας και είναι γνωστό για την ηρεμία και την απομόνωση που προσφέρει. Διαθέτει μόνο 4 μόνιμους κατοίκους. Στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα ενώ αποτελεί καταδυτικό παράδεισο λόγω της Blue Lagoon. 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ