Όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου έφυγε κατακόκκινη από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή!

Ο άγνωστος διάλογος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το... σάλο που προκάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζοντας αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία. 

Λίγη ώρα αφού ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει στη Βουλή και ενώ η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει διακομματική στήριξη στο πρώτο νομοσχέδιο που κατέθετε, αυτό για την ανθρωπιστική κρίση, μια απόφαση της Προέδρου της Βουλής τίναξε στον αέρα το κλίμα ενότητας που ήθελε να περάσει προς τις... Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας μια μέρα πριν από την συνάντηση των "7". 

Η Χρυσή Αυγή είχε καταθέσει αίτημα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Ήταν ένας τρόπος να φέρει στη Βουλή τους προφυλακισμένους βουλευτές της. Αλλά ο εισαγγελέας τους αρνήθηκε την άδεια, δεν συγκέντρωναν άρα τον αριθμό των 15 βουλευτών που απαιτούνται και το αίτημα δεν γινόταν δεκτό. Μέχρι που η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε άρθρο του Κανονισμού και αποφάσισε να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία.

Click4more: Στα κάγκελα όλη η Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Η Πρόεδρος επιχείρησε να επιβάλει ονομαστική ψηφοφορία αλλά υπαναχώρησε μετά από παρέμβαση Τσίπρα Στη Βουλή προκλήθηκε σάλος και η ΠτΒ αναγκάστηκε να διακόψει τις διαδικασίες για 10 λεπτά. Τα όσα έγιναν σε αυτό το διάστημα ανάμεσα στην κα Κωνσταντοπούλου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα. 

Περιγράφει το δημοσίευμα: «Η Κωνσταντοπούλου στεκόταν όρθια και εμφανώς άβολα στο ευρύχωρο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ενώπιον πέντε κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν όλοι οργισμένοι για τη στάση της κας Κωνσταντοπούλου «παρά τις συστάσεις που της είχαν γίνει»

Παρόντες στο γραφείο του πρωθυπουργού οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης, Νίκος Παππάς και Χρήστος Μαντάς. «Να το πάρεις τώρα πίσω. Δεν θα γίνει καμία ονομαστική» της είπε με έντονο ύφος ο πρωθυπουργός. 

Εκείνη, περιγράφει το δημοσίευμα σύμφωνα με τους παριστάμενους, δεν απάντησε και παρέμεινε όρθια με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας νευρικά το δεξί της πόδι. Αλλά ο Τσίπρας συνέχισε: «Και κοίταξε, μην επιμείνεις να προχωρήσεις». 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι παρόντες. Άλλοι μίλησαν με έντονο ύψος και άλλοι πιο ήπια. «Ήταν λάθος και σε προειδοποιήσαμε να μην το κάνεις» της είπε ο Χρήστος Μαντάς, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος επιτέθηκε στην κα Κωνσταντοπούλου με σκληρές εκφράσεις: «Όλοι σου οι χειρισμοί ήταν ένα λάθος. Δεν μπορείς να δημιουργείς εντυπώσεις για μια εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορείς να απαξιώνεις μια κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτόν τον τρόπο, την ώρα που προσπαθούμε να περάσουμε κάποια νομοσχέδια με μεγάλη πλειοψηφία». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μίλησε. Δεν έβγαλε κουβέντα. Έφυγε κατακόκκινη από το γραφείο του πρωθυπουργού και η μόνη της αντίδραση ήταν ένα αχνό γελάκι προς τους δημοσιογράφους.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι γνωστά. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε στην έδρα, πήρε πίσω την απόφασή της αλλά ξεκίνησε νέο καυγά με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ..

Μετά και από αυτό το περιστατικό, είναι δεδομένος ο προβληματισμός του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της Προέδρου της Βουλής, με την οποία τον συνδέει προσωπική φιλική σχέση και μάλιστα όταν πριν από τις εκλογές του 2012 είχε αποφασίσει να τη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Α’ Αθήνας, περιφέρεια όπου εκλεγόταν και ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος, πολλοί ήταν εκείνοι που διαφώνησαν ανοιχτά με την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπάρχουν δε κυβερνητικά στελέχη που χαρακτηρίζουν τη στάση της Προέδρου της Βουλής ακατανόητη, κατηγορώντας την πως ακολουθεί προσωπική ατζέντα.

Πηγή: Τα Νέα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ