5 διευθύνσεις για να φάτε σήμερα τον ωραιότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά - Χρόνια πολλά!

Η παράδοση για την 25η Μαρτίου επιβάλλει μπακαλιαράκια με σκορδαλιά, και ποιοι είμαστε εμείς να της πάμε κόντρα; 

Πολλώ δε μάλλον, όταν έχουμε κατά νου όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε ξεχωριστές διευθύνσεις για να δοκιμάσουμε το εκλεκτό θαλασσινό έδεσμα, συνοδεία κι άλλων εκλεκτών εδεσμάτων, και με το απαραίτητο, παραδοσιακό πάντα, ουζάκι.  

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ.: 210 3225084

Το λέει και το όνομά του, χαρίζοντάς του επάξια την πρώτη θέση στη λίστα μας. Το ιστορικό υπόγειο της Κυδαθηναίων, που πρωτοάνοιξε τις ξύλινες πόρτες του το μακρινό 1885, συνεχίζει μέχρι σήμερα ακάθεκτο να μας σερβίρει απίθανα μπακαλιαράκια, με σκορδαλιά ή χωρίς. Αξίζει, επίσης, να δοκιμάσετε τον μαρινάτο γαύρο, το καλαμάρι στη σχάρα και τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 17€ το άτομο, μαζί με το ανάλογο ουζάκι. 

Ψαροκασέλα Φιλικών 42, Περιστέρι, τηλ.: 210 5727257

 

Λιτό κι απέριττο ψαροταβερνάκι γειτονιάς, με καρέκλες καφενείου βαμμένες στα χρώματα της θάλασσας, και νοστιμότατο μπακαλιάρο σκορδαλιά, ο οποίος (έκπληξη) περιλαμβάνεται στο μενού απεριόριστης κατανάλωσης με 13€ το άτομο, το οποίο (κι άλλη έκπληξη) ισχύει όλες τις μέρες της εβδομάδας. Πέραν του μπακαλιάρου, θα δοκιμάσετε ωραία καβουροσαλάτα, γαρίδες και γαύρο τηγανιτό, μυδοπίλαφο, καλαμαράκια, σαρδέλα ψητή και άλλα πολλά και νόστιμα.  

Η Παλιά Φάβα  Αχαιών 38, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9311994


 Στο υπέροχο ταβερνάκι της κυρίας Ντίνας, που έχει πια γίνει θρύλος για τους κατοίκους των Νοτίων και όχι μόνο, οι επιλογές σας για μπακαλιάρο είναι δύο: είτε παστός με σκορδαλιά, είτε φρέσκα ψητά μπακαλιαράκια. Οι προτάσεις για να τα συνοδεύσετε περιττεύουν, καθώς ό,τι και αν δοκιμάσετε θα είναι εγγυημένα εξαιρετικό. Ας πούμε απλώς ότι έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε αρκετά ακόμα θαλασσινά και νοστιμότατα μεζεδάκια όπως η θρυλική φάβα, η μελιτζάνα στον φούρνο και οι σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες. Ρίξτε μια ματιά στο μενού εδώ και υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο, μαζί με ωραίο κρασί ή ουζάκι.  

Ρακί Μεζέ  Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9429027

 
Παλιές διαφημίσεις ούζου στους τοίχους, ξύλινες καρέκλες καφενείου και ατμοσφαιρικός φωτισμός συνθέτουν αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που ανήκει στον όμιλο Καστελλόριζο. Εδώ, εκτός από μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά, θα δοκιμάσετε και άλλες value for money θαλασσινές νοστιμιές, όπως τα κυδώνια με μυρωδικά, τα πολίτικα μύδια, ο τσίρος, το μυδοπίλαφο και η πεσκανδρίτσα. Συνοδεύετε με ωραίο κρασί ή έξτρα δυνατή ρακή και πληρώνετε περί τα 15-20€ το άτομο. 

Όλη η συνέχεια εδώ - In2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ