BarBara Que: Ένα burger-άδικο που δεν μοιάζει με τα άλλα σας περιμένει στα Βριλήσσια!

Έχω κουραστεί πλέον να διαβάζω για το «καλύτερο burger της Αθήνας» από τον κάθε άσχετο και στο τέλος να τρώω μια …πατάτα! 

Οπότε και εδώ ήρθα πλήρης επιφυλάξεων. Ομολογώ βέβαια ότι ο όμορφος, ανοιχτόκαρδος χώρος με το εμφανές τούβλο, το άφθονο ξύλο, την μεγάλη μπάρα, τα ρετρό στοιχεία και τις ανόμοιες καρέκλες μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Μια ματιά στον κατάλογο και στα γύρω τραπέζια με τα πληθωρικά burgers να πηγαινοέρχονται με ένα μαχαίρι καρφωμένο, ώστε να συγκρατείται το επιβλητικό –και λαχταριστό- οικοδόμημα, μου ενίσχυσε την πρώτη καλή εντύπωση και οι επιφυλάξεις μου άρχισαν να διαλύονται.

Το μενού του σεφ Στέλιου Μάνδαλου έχει ενδιαφέρον και μερικά στοιχεία που διαφοροποιούν τα BarBara Que από τα περισσότερα μαγαζιά του είδους. Το μοσχαρίσιο συκώτι ας πούμε ήταν πεντανόστιμο, ωραία κομμένο και ψημένο –μια ιδέα περισσότερο- με δεντρολίβανο, λεμόνι και βούτυρο. Από τα πρώτα με ενθουσίασε το chili con carne πάνω σε ψητές πατάτες. Ζουμερό, χυμώδες, αρωματικό, γευστικό. Θα το ήθελα μια στάλα πιο πικάντικο αλλά και πάλι ήταν μάλλον το νοστιμότερο που έχω δοκιμάσει από την εποχή του Buffalo Bill στη Γλυφάδα. Τα cigarillos cheese ήταν μια –μέτρια- εκδοχή της φέτας σε φύλλο με μέλι και σουσάμι (κάπου έχω ξαναγράψει ότι αυτή είναι η σημαντικότερη κληρονομιά του Γιάννη Γκελντή στην ελληνική γαστρονομική σκηνή) και η σαλάτα με –νόστιμο και ζουμερό- κοτόπουλο ήταν ολόφρεσκη, πλούσια, σωστά ανακατεμμένη και αν το dressing του γιαουρτιού ήταν λίγο πιο αιχμηρό και δροσερό θα ήταν άψογη.

Το κύριο θέμα μας όμως είναι τα burgers. Καταρχήν να πω ότι εμφανισιακά είναι σίγουρα τα πιο πειστικά και λαχταριστά burgers της πόλης. Το μπριοσένιο ψωμάκι τους είναι συμπαθέστατο και συνεκτικό, το μπιφτέκι είναι –επιτέλους- σωστά κρεατένιο και γευστικό αλλά θα έπρεπε το «μέτριο» που προτείνουν να είναι πραγματικά μέτριο και όχι μέτριο αλά ελληνικά…. Θα σας πρότεινα λοιπόν να το ζητήσετε medium rare όταν πάτε. Από εκεί και πέρα, οι συνταγές τους είναι απλές και πληθωρικές. Όμως για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο του «καλύτερου burger της Αθήνας» έχουν δύο δρόμους να επιλέξουν (ή να μας εκπλήξουν κάνοντας και τα δύο ταυτόχρονα): ή να εμπλουτίσουν το μενού και με πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ή να αρχίσουν να φτιάχνουν μόνοι τους –και βέβαια σωστά- ακόμη και τις πιο απλές σάλτσες (βλ. κέτσαπ, μαγιονέζα κλπ). Έτσι, θα δώσουν στα burgers του αυτό το extra something που βρίσκουμε, για παράδειγμα, ακόμη και στο «απλό» αλλά συγκλονιστικό cheeseburger (Ari Gold) στο λονδρέζικο Patty & Bun.

Το Barbara Que πάντως είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ευχάριστα αμερικάνικα εστιατόρια της πόλης …και με πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Πηγή: Fnl-guide.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ