25 ιδέες για brunch στην Αθήνα: Πώς γίναμε Λονδίνο με τα... ποσέ μας και την Κυριακή για όλα τα γούστα!

Τυφώνας... αβγών, καταιγισμός pancakes, βροχή από burgers: σε πλήρη εξέλιξη το φαινόμενο «brunch στην Αθήνα», που όχι μόνο καθιερώθηκε ως συνήθεια, αλλά εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες προτάσεις που μεταμορφώνουν τα weekends μας. 

Πώς ξεκίνησε η φάση
Το όλο πράγμα άρχισε στοχεύοντας φασιανούς και χήνες και πετυχαίνοντας… μπέικον και αβγά. Η κυρίαρχη εκδοχή είναι ότι η συνήθεια του brunch ξεκίνησε από τα γεύματα των Βρετανών κυνηγών – ο όρος πρωτοεμφανίστηκε σε ένα τεύχος του περιοδικού «Hunter’s Weekly» το 1895. Αμερικάνικο σουξέ έκανε αργότερα, συνδεδεμένη –ανάλογα με την εποχή– με την υψηλή κοινωνία που έπινε τα μεσημεριανά ποτάκια της ακόμη κι εν μέσω ποτοαπαγόρευσης, με τη γυναικεία χειραφέτηση, με τη «Sex & the City» φρενίτιδα, με τα κολεγιακά hangovers… 

Όταν πριν από μερικά χρόνια εμφανίστηκε δειλά δειλά και σε ελληνικό έδαφος, απευθυνόταν κυρίως στους ταξιδεμένους ή στους ξένους επισκέπτες. Ήθελε το χρόνο του. Αλλά έπιασε κι εξαπλώθηκε σαν ιός. Πλέον κάθε Σάββατο και –κυρίως– Κυριακή, μετά το ξόδεμα της εβδομάδας, περιμένει στα παλιά και νέα του πόστα με ένα μιξάζ αβγών, bagels, burgers, pancakes και ποτήρια ή φλιτζάνια γεμάτα ανεβαστικά ελιξίρια. Το αθηναϊκό brunch έχει και τους χάι brunchers του, που πίνουν ποζάτοι τις κομψές Mimosas τους, έχει και την πιο απροσποίητη και low budget εκδοχή, που σε προτρέπει να γεμίζεις χωρίς ενοχές πιατάρες από τον μπουφέ ή να πιεις κομμάτι παραπάνω.

Εκμεταλλευόμενο το multi-culti κεφάλαιο που έφερε μαζί της η γευστική πλευρά της παγκοσμιοποίησης, ανεβάζει ταχύτητες σε πολύστροφη­ πίστα: με μπουφέ και a la carte, σε cafes, εστιατόρια ή μπαρ, κλασικό και νεωτεριστικό, υγιεινό και αμαρτωλό, έθνικ και ντόπιο. Έχω την αίσθηση, πάντως, ότι πέρα από τα ξενοδοχεία που μια πρόβλεψη για παιδιά την κάνουν, το brunch είναι σύμβολο μιας νοοτροπίας –πώς να το πω– αιώνιας νιότης. που ξυπνάς αργά, που έχεις τη μέρα μπροστά σου, που θα τραβήξει όσο πάει... Άσε που η κυριακάτικη μακαριότητα με ολίγη βαβουρίτσα προσαρμόζεται άνετα στις δικές μας συντεταγμένες. Γιατί το breakfast+lunch = brunch, όταν μιλάμε για την Αθήνα, δεν το λες και ακριβώς… ακριβές. Σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο ξεκινάει αργά, ενίοτε φτάνει και μέχρι το βράδυ. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.

Αβγά, ντιζάιν και κοσμικότητα

Στο New Taste του «Νew Hotel» με τη σχεδιαστική σπουδή στο upcycling των Βραζιλιάνων αδερφών Campana, κάθε Κυριακή 12 μ.-5 μ.μ. σερβίρεται ένα από τα κορυφαία brunches της πόλης. Στα τραπέζια βλέπεις από καλλιτέχνες και γκαλερίστες μέχρι σεφ και στιλάτους 30something. Ο in-house φούρνος ψήνει ομολογουμένως φοβερά ψωμιά, αφράτα κρουασάν και πίτες, όμως και το υπόλοιπο ρεπερτόριο είναι σκανδαλιστικά εκτενές: burgers, ναπολιτάνικου στιλ πίτσες, καγιανάς με σύγκλινο Μάνης και αβγά Benedict, tartines, pancakes, ένα ψητό τσουρέκι με γιαούρτι, μέλι και φράουλες, μια κολεξιόν γλυκών που τραβάει το βλέμμα περιμένοντας τη σειρά της στη γυάλινη προθήκη... Εκτός από τον organic espresso της Taf, το ναπολιτάνικο Pasalaqua ή κάποιο τσάι, μπορείς να δοκιμάσεις και τα ελαφριά κοκτέιλ που προτείνει για την περίσταση η μπάρα. 

Και αν αυτά γίνονται στο κέντρο, στο Τhe Twenty Οne, το ­κομψό εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, κάθε­ Σάββατο και Κυριακή (12-5 μ.μ. ) κυρίως η κηφισιώτικη upperclass κοινότητα τρώει pancakes με σιρόπι σφενδάμου, αβγά, βιολογική granola, τυριά και αλλαντικά (προσούτο San Daniele, ventricina, πεκορίνο με τρούφα, κατσικίσιο τυρί ), με το περιβάλλον να γράφει στην ούγια Interni by Moda Bagno και να έχει για αρτίστικο υπερατού τα εξαιρετικά έργα της συλλογής Δάκη Ιωάννου.

Casual, νεανικά και… user friendly

Το bar-restaurant Nixon έχει παράδοση στο brunch –εννιά χρόνια δεν είναι και λίγα–, που πλέον εκτός από την Κυριακή «παίζει» και το Σάββατο (1-8 μ.μ. ). Νυχτερινό στέκι μεν, και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, αλλά του πάει και η ημέρα. Απλώς την ξεκινάει αργά. Μπορεί, ας πούμε, οι πρώτοι να εμφανιστούν στις 2 μ.μ. Ο Marko Rossi, ο οποίος επιμελείται την κουζίνα, βγάζει για την περίσταση burgers με τσένταρ, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια, ένα Po boy εμπνευσμένο από τη Νέα Ορλεάνη, ένα Τenderloin steak sandwich, μια ωραία κολεξιόν αβγών (huevos rancheros με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και φρέσκο κόλιανδρο, Benedict, με καπνιστό σολομό και σος ολαντέζ κ.ά. ) αλλά και pancakes, cheesecakes και scones. Άσε που μπορείτε να βλέπετε και cartoons σε μεγάλη οθόνη τρώγοντας και πίνοντας. προβάλλονται στη δεύτερη αίθουσα στα δεξιά της εισόδου.

Στο eco-friendly, ντιζαϊνάτο και ­νεανικό Ιt Restaurant στο Κολωνάκι, το μενού του οποίου επιμελείται ο Ανδρέας Λαγός, κάθε μέρα μέχρι τη 1 μ.μ. βρίσκεις αβγά, French toasts, croque madames και φρουτοσαλάτες, επίσημα όμως το brunch έχει την τιμητική του την Κυριακή (12 μ.-6 μ.μ. ). Τότε έχει κι έναν ειδικό κατάλογο, όπου θα συναντήσεις από καγιανά με σάλτσα ψητής ντομάτας, αβγό μάτι στο φούρνο με κεφτέ-λουκάνικο και αβγόφετες με φέτα και μέλι, μέχρι λαχματζούν, ραβιόλες με ανθότυρο και πέστο από θυμάρι και καρύδια, ενώ δεν λείπει κι ένα Sunday burger με κρέμα τρούφας και παναρισμένο αβγό ποσέ. Για τους γλυκατζήδες –και είναι πολλοί– υπάρχουν και οι γλυκές επιλογές, όπως η σπιτική μπουγάτσα ή η μους σοκολάτας με κρέμα σουμάδας.

Αν ο δρόμος σας σας φέρει στο Κουκάκι, έχετε υπόψη ότι στα δύο επίπεδα του όμορφα ρετρό Μonsieur Barbu κάθε Κυριακή (12 μ.-4 μ.μ. ) κυκλοφορούν αβγά τηγανητά σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, αλμυρές τάρτες, τα ωραία burgers τους, τορτίγια αλλά και κέικ καρότου, pancakes με σοκολάτα ή μέλι, κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους, lemonpie nutella κ.ά. – τα γλυκά τα αναλαμβάνει η food blogger Ιωάννα Χαλμούκη, που την ξέρετε ως Πάστα Φλώρα­ . Εκτός από καφέ και τσάι ή κοκτέιλ, μια και το μπαρ είναι από το πρωί στη θέση του, σερβίρουν σπιτική βυσσινάδα και λεμονάδα. Ναι, από λεμόνι. Ναι, από τα χεράκια τους. 

Οπαδός του brunch είναι­ όμως και ο καλός Κύριος Χου στο όμορφο και φιλόξενο σπίτι­ του στα Άνω Πετράλωνα (Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, 2103423972 ). Εδώ και περίπου τρεις μήνες τις Κυριακές (από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 3 μ.μ. αλλά και αργότερα, ανάλογα με τον κόσμο ) βάζει την ποδιά του και φτιάχνει Scotch eggs, croque madames, μια τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον, τοστ με φέτα, ντομάτα και ρίγανη αλλά και με ρικότα, σοκολάτα και μπανάνα, pancakes με μέλι, σοκολάτα, σιρόπι σφενδάμου, N.Y. cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο.
Στην ίδια γειτονιά, πάντως, το brunch μπαίνει και σε Κλουβί­ κάθε Κυριακή­ (11.30 π.μ.-5.30 μ.μ. ). Σε αυτό το φιλικό και ανεπιτήδευτο μπαρ έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ομελέτα με σολομό, κρεμμυδόπιτα, μηλόπιτα, burger είτε μοσχαρίσιο είτε με κοτόπουλο, hot dogs, σάντουιτς με παστράμι, κοτόπουλο ή σολομό. 

Και το 48 Urban Garden ξεκίνησε τελευταία brunch τις Κυριακές (1-6 μ.μ. ). Στον στιλάτο αστικό κήπο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης «Ιλεάνα Τούντα» ετοιμάζουν στο δικό τους τροχήλατο trailer –ένα παλιό Airstream σε χρώμα μεταλλικό– αβγά Benedict και καγιανά, τα γνωστά τους burgers, hot dogs με λουκάνικο Δράμας γιαουρτλού και όχι μόνο. Ξεκινώντας με το Secret Garden, μια δική τους παραλλαγή του Bloody Mary με φρέσκια ντομάτα και σέλερι, δεν αποκλείεται να συνεχίσετε τα ποτάκια και μετά τις 4 μ.μ. που τη μουσική επένδυση αναλαμβάνει DJ. Άλλες Κυριακές παίζουν μόνο με βινίλια, άλλες διαλέγουν ’70s ακούσματα και πάει λέγοντας.

Στο New York Sandwiches στην ίδια περιοχή κάθε Σάββατο και Κυριακή και ο χώρος περιορισμένος, και το brunch δημοφιλές, οπότε θα καταφέρετε μόνο με κράτηση (στις 12 μ., στις 2 και 4 μ.μ. ). Θα φάτε τηγανητά αβγά και ομελέτες, bagels (με αβγό, μπέικον και λιωμένο τυρί, με cream cheese, κάππαρη και καπνιστό σολομό, με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα κ.ά. ), burgers, τηγανητές πατάτες και onion rings, pancakes με σιρόπι σφενδάμου και σαντιγί ή με πραλίνα και σοκολατένια μπισκότα αλλά και N.Y. cheesecake, καθισμένοι στο μεγάλο κοινό τραπέζι. έτσι πάει εδώ. 

Ακόμη και η Αγία Παρασκευή υπέκυψε στη γενική μανία του breakfast+lunch: τη συνήθεια του brunch έχει υιοθετήσει και το Big Spoon. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11 π.μ.-4 μ.μ. προτείνει pancakes με σοκολάτα-μπανάνα­ ή μέλι και φρούτα, scrambled eggs με σπανάκι, μπέικον και ντοματίνια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, συμπληρώνοντάς τα με ό,τι σερβίρουν και τις υπόλοιπες ημέρες για πρωινό: γιαούρτι με μέλι, δημητριακά και φρούτα, τηγανητά αβγά, ομελέτες...

Στον μπουφέ της χαράς

Στο Αμαρυλλίς τα θεματικά brunches εν είδει μπουφέ έχουν αποδειχτεί επιτυχέστατα. Έχουν ήδη κινηθεί σε ρυθμό αγγλικό, σκοτσέζικο και βιενέζικο, ενώ τελευταία έχει επικρατήσει η Αμερική, η οποία θα κρατάει το γευστικό τέμπο μέχρι το Πάσχα, με σπιτικά corn dogs, burgers, coleslaw mac ’n’ cheese, burgers, chicken wings, βάφλες, pancakes, ντόνατ, brownies, σοκολατένια cookies, devil’s cake κι εκείνη τη χαρακτηριστική σκεπαστή μηλόπιτα-παράδοση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού (€ 20 το άτομο ).

Η gelateria Ninnolo, η οποία έχει δύο έδρες, στην Κηφισιά (Αγ. Δημητρίου 8, 2108012765 ) και την Αγία Παρασκευή (Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, 2130240776 ), τις Κυριακές σερβίρει κι εκείνη brunch σε στιλ μπουφέ (11 π.μ.- 4.30 μ.μ. ), όπου θα συναντήσεις αβγά Benedict και Royal, shepherd’s pies, tacos, fajitas, wonton, αυστραλιανές κρεατόπιτες και άλλα πολλά. Εδώ πληρώνεις… με το ζύγι. Πας με το πιάτο σου, ζυγίζεις το περιεχόμενο (αφαιρείται το βάρος του πιάτου ) και σου λένε τι κοστίζουν όσα διάλεξες. Άσε που μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με Bloody Mary ή Μimosas και με κάποιο από τα κοκτέιλ που φτιάχνουν με τα δικά τους σορμπέ: πράσινο μήλο, ροζ γκρέιπφρουτ, γκουάβα, φράουλα και όχι μόνο.

Για να πάμε και προς το κέντρο, τo brunch τα Σάββατα και τις Κυριακές στο Τσάι (Λυκαβηττού & Αλ. Σούτσου 19, Κολωνάκι, 2103388941 ) έχει γίνει κλασικό. Παίζει εδώ και χρόνια. Και είναι πολύ φιλικό στον χρήστη. Από τις 12 μ. μέχρι και τις 5 μ.μ. στήνει στην μπάρα του ένα ωραίο και πολύ οικονομικό μπουφεδάκι (κοστίζει € 9,30 το άτομο και ξαναγεμίζεις το πιάτο σου όσες φορές θέλεις ). Περιλαμβάνει πάντα κάποια σούπα, δύο σαλάτες, κάποιο πιάτο ημέρας (από παστίτσιο μέχρι φιλετάκι κοτόπουλο με κάρι και ρύζι ), κις, scrambled eggs με μπέικον και λουκάνικο, pancakes με σπιτικές μαρμελάδες και μερέντα επίσης σπιτική. Από κει και πέρα, δια­λέγεις τι θα πιεις: κρασί, καφέ, χυμό και, εννοείται, τσάι. Έχει μια ωραιότατη κολεξιόν αυτό το τεϊο­ποτείον. Έχει και ωραία, χαλαρά vibes. 

Μετά το τελευταίο μπαράζ, πάντως, ακόμη και κυριακάτικο brunch σε συναυλιακό χώρο μπορεί να πετύχεις. μετά ζωντανής μουσικής προφανώς. Το Κελάρι του Athenaeum στο Θησείο προτείνει από τις 12 μ. μέχρι τις 5 μ.μ. κυριακάτικο μπουφέ –περιλαμβάνει από κρουασάν, μαρμελάδες και κέικ μέχρι λουκάνικα και μπιφτεκάκια με μόλις € 10– συνοδευόμενο από διάφορα live που κινούνται τόσο σε ελληνικό όσο και σε ξένο ρεπερτόριο.

Ο γύρος του κόσμου με πιρούνι και ποτήρι

Στο κυριακάτικο brunch του Mama Roux, που σερβίρεται­ 12.30-6 μ.μ., γίνεται σταθερά ένας μικρός χαμός μέσα-έξω. Αν δεν κλείσεις, είναι μάλλον δύσκολο να βρεις τραπέζι. Οι προτάσεις είναι αναλόγως multiethnic με το στιλ της κουζίνας του χαλαρού all day χώρου στο δημοφιλή πεζόδρομο, οπότε ετοιμάσου για τυνησιακό shakshouka (αβγά ποσέ με λαχανικά και σάλτσα με σαφράν ) και πολλών άλλων λογιών αβγά –Benedict, Royal, Florentine, ομελέτες– αλλά και burgers τόσο κλασικά όσο και με ιταλική και ταϊλανδέζικη... προσωπικότητα, γαλλικό πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου με μαρμελάδα από εσαλότ και μπαγκέτα, σαλάτες και pancakes. Όσο για την μπάρα, στα κέφια της, φτιάχνει απανωτά Mimosas, Bloody Marys και Pink Bananas (με λευκό ρούμι, μπανάνα, λάιμ, ζάχαρη και ροζ πιπέρι ). Δεν θες και πολύ για να ενδώσεις. Και οι διπλανοί το ίδιο κάνουν. 

Η συνέχεια έχει Dos Agaves κι ένα brunch: στο μεξικάνικο μπουφέ, που στήνεται στο βάθος του μαγαζιού κάθε Κυριακή 12 μ.-6 μ.μ. και κοστίζει € 15 το άτομο, θα πετύχεις σίγουρα σούπα, άλλοτε πικάντικη και άλλοτε­ όχι, scrambled eggs, huevos rancheros, burritos και tacos, pancakes με σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι σοκολάτας με τσίλι. Μπορείς πάντα να πιεις έναν καλοδια­λεγμένο καφέ φίλτρου (Single Estate ) ή χυμό πορτοκάλι, αλλά μια και βρίσκεσαι στο βασίλειο της τεκίλας, γιατί να μη δοκιμάσεις μια Paloma (τεκίλα με grapefruit soda ) ή μια Tequila Maria (Bloody Mary με τεκίλα ); Α, και Bandera, ήτοι τρία αλλεπάλληλα σφηνάκια στα χρώματα της σημαίας του Μεξικού: λάιμ, τεκίλα και πικάντικος ντοματοχυμός.

Αν κινηθείτε προς την πλευρά του Κεραμεικού, θα βρεθείτε στον… ευρωπαϊκό Βορρά: το κυριακάτικο brunch menu του Samu Koskinen στο εστιατόριο Safka έχει σαφείς σκανδιναβικές πινελιές. Από τη 1.30 μέχρι και τις 6 μ.μ. προτείνουν, εκτός από αβγά Benedict, ομελέτα με μανιτάρια πορτσίνι, πατάτες και φρέσκα μυρωδικά ή ένα Βlack Αngus burger με τυρί, ντομάτα, μαρούλι και καραμελωμένα κρεμμύδια και bagels με καπνιστό σολομό, ρόκα και cream cheese, ομελέτα με τάρανδο και σπανάκι ή σκανδιναβικές τηγανίτες με σπιτική μαρμελάδα, φρέσκο μύρτιλο, σαντιγί και μέλι. Τι θα πιείτε; Bloody Mary, Prosecco, φρέσκο χυμό πορτοκάλι και smoothies.

Και το Κολωνάκι, πάντως, κάνει­ τα in situ γευστικά ταξίδια του. Το Κenza bar, το οποίο δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, ήδη κινείται στην τροχιά του brunch, δίνοντάς του ethnic χρώμα. Στα «ψηλοκάβαλα» τραπέζια αλλά κι έξω, σε βεράντα... πεζοδρομίου, μπορείς να προτιμήσεις pancakes, steak & eggs ή κάποιο σάντουιτς (με παστράμι, με προσούτο, κατσικίσιο τυρί και σύκο, με τόνο, με κοτόπουλο κ.ά. ), μπορείς όμως να τραβήξεις και προς σολομό τεριγιάκι, κους κους με κοτόπουλο tandoori ή noodles με ­μοσχάρι, λαχανάκια ­Βριξελών και jalapenos. 

Και μια και λέμε για απωανατολίτικες τροχιές, υπάρχει και η περίπτωση του Rakkan στην Κηφισιά, το brunch menu του οποίου λέγεται «Ohayou» και σερβίρεται κάθε Κυριακή (12 μ.-5 μ.μ. ) συνοδεία live jazz και με... γιαπωνέζικες σπίθες. Πράγμα που σημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, αβγά Benedict με yuzu-wasabi Hollandaise, musabetsu tomago, δηλαδή scrambled eggs με σολομό, burgers με σολομό, κοτόπουλο και rib eye αλλά και pancakes με μαρμελάδα blueberry και παγωτό, brownies με σοκολάτα Valrhοna με καραμέλα από εξωτικά φρούτα.

Kάθε μέρα σαν Κυριακή
 
Στα δύο «Nice 'n' Easy», του Κολωνακίου και της Κηφισιάς, γευστικά το ψάχνουν το πράγμα. Σερβίρουν σε καθημερινή βάση, από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τη 1.30 το μεσημέρι, αβγά ποσέ, ομελέτες από ασπράδια ή κλασικές, huevos rancheros, πίτες ημέρας, βιολογικό μούσλι με goji berries και κράνα, ηλιόσπορους και στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι, bagels, ωραία burgers... Τα σαββατοκύριακα που το πρωινό-brunch κρατάει παραπάνω φτιάχνουν και διαφορετικά σάντουιτς εκτός καταλόγου, ενώ ανάμεσα στα τελευταία highlights βρίσκονται τα καινούργια pancakes χωρίς γλουτένη, που τα φτιάχνουν με αλεύρι κινόα, και το νέο French toast με μπανάνες, σάλτσα ταχίνι και κακάο.
 
Και το Osterman κατεβάζει τη δική του πρόταση σε καθημερινή βάση. Μπορείς να πας το Σάββατο και την Κυριακή, μπορείς όμως να πας και οποιαδήποτε άλλη ημέρα σού έρθει η όρεξη για croque monsieurs και croque madames, αβγά en cocotte με καπνιστό μπέικον και σπανάκι, French toasts με φράουλες και μασκαρπόνε ή μια παρτίδα bagels. Πατάς το pause, γράφεις σε μια νοητή ταμπέλα «brunch time», τη φοράς και πιάνεις τραπέζι στην ατμοσφαιρική ψηλοτάβανη σάλα. Τα εν λόγω εδέσματα σερβίρονται μέχρι τις 7 μ.μ. και μπορείς να τα συνοδεύσεις με καφεδάκι ή ένα early cocktail – η μπάρα όλο και κάτι έχει να προτείνει.
 
Όχι πολύ μακριά, υπάρχει και το μοντέρνο, χαλαρό Hip Cafe (Μητροπόλεως 26, 2130154698 ). Μεσοβδόμαδα, από τις 8 π.μ. μέχρι... τις 10 μ.μ., το Σάββατο 9 π.μ.-10 μ.μ. και την Κυριακή 10 π.μ.-6 μ.μ. μπορείτε να επιλέξετε a la carte ή ένα από τα τέσσερα ειδικά μενού για brunch. Το πρώτο (€ 12 ) περιλαμβάνει ομελέτα λαχανικών ή με προσούτο, καφέ, χυμό πορτοκάλι και κέικ, το δεύτερο (€ 10 ) pancakes με ζάχαρη, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου, καφέ, χυμό πορτοκάλι και κέικ, το τρίτο (€ 11 ) γιαούρτι με granola ή νιφάδες βρώμης, καφέ, χυμό και κέικ και το τέταρτο (€ 16 ) αβγά Benedict με καπνιστό σολομό, pancakes, χυμό, καφέ και κέικ.

Ta cocktails του Brunch
Σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί και χυμός πορτοκάλι: ποτό απλό, ελαφρύ, με ιστορία από το 1925, που μάλλον πρωτοσερβιρίστηκε στο παρισινό «Ritz». Το όνομα από το γνωστό κίτρινο λουλουδάκι Μιμόζα η αισχυντηλή, αλλά άμα κατεβάσεις δυο-τρεις, η αιδημοσύνη πάει περίπατο.


 
Βότκα, χυμός ντομάτας, Worcestershire sauce, tabasco, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, σέλερι. και... να σου ένα κοκτέιλ κλασικό και αγαπημένο. Ορεκτικότατο, βάζει το κλειδί στη μηχανή και ανορθώνει το ηθικό.
 

Prosecco ή κάποιο άλλο αφρώδες κρασί και πουρές από λευκόσαρκο ροδάκινο, ένας ανάλαφρος, αρωματικός κι ευκολόπιο­τος συνδυασμός, έμπνευση του Giuseppe Cipriani στο βενετσιάνικο «Harry’s Bar» κάπου στη δεκαετία του ’30 και διεθνώς αγαπημένο (ελαφρώς ) girly drink.

Kids friendly
 
Αν τώρα κάποιοι θέλουν να πάρουν και τα πιτσιρίκια μαζί, μπορούν να βάλουν πλώρη για το περίφημο Βυζαντινό του «Hilton». Από τις 12.30 μ.μ. και μετά, ο πλούσιος μεσημεριανός μπουφές ξεκινάει από scrambled eggs, μπέικον, γιαούρτι με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και γλυκά του κουταλιού­ αλλά και ομελέτα ή αβγά ποσέ και φτάνει σε ολόκληρη σφυρίδα ή ένα σιντριβάνι ζεστής σοκολάτας. Η παιδική γωνιά αναλαμβάνει τους μικρούς, που μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με τον ανιματέρ αλλά και να σερβιριστούν από ένα δεύτερο, πιο χαμηλό μπουφέ. Το κόστος είναι € 43,50 το άτομο (τα παιδιά μέχρι 5 ετών δωρεάν, και 6-11 ετών με 50% έκπτωση ).
 
Το La Suite Lounge στον έκτο όροφο του «St George Lycabettus» έχει και αυτό μια ειδική γωνιά για την απασχόληση των παιδιών, την ώρα που οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν τη φοβερή θέα και τη live jazz, που ξεκινάει λίγο μετά τις 2 μ.μ. Εκτός από τον μπουφέ με τις σαλάτες, τα bagels, τα ψωμάκια, τα τυριά και τα αλλαντικά, τον καπνιστό σολομό, τους φρέσκους χυμούς και το σιντριβάνι σοκολάτας (€ 18 το άτομο, παιδιά μέχρι 12 ετών € 9 ), υπάρχουν και προτάσεις a la carte (ομελέτες, αβγά Benedict, burgers, κις λορέν, καγιανάς κ.ά. ), ενώ από γλυκά παίζουν κέικ και cupcakes, lemon pie, pancakes με σιρόπι από σφένδαμο ή σοκολάτα.
 
Από ό,τι λένε οι πληροφορίες μας και στο Glyfada golf gardens, το οποίο με το όμορφο all day εστιατόριο «T-Square» διαθέτει πια νέο γευστικό προφίλ, έχουν στα σκαριά ένα κυριακάτικο family brunch που θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και στη διασκέδαση ολόκληρης της οικογένειας, με μουσική, πλουσιοπάροχο διεθνή μπουφέ, live cooking και άφθονο ποτό... Όπως μαθαίνουμε, θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ