Η Αίγυπτος επιστρέφει και η Ελλάδα υποχωρεί: Λιγότεροι Γερμανοί επιλέγουν για διακοπές τη χώρα μας

Η Αίγυπτος είναι ο μεγάλος νικητής στη γερμανική αγορά ως προς τις κρατήσεις για το καλοκαίρι τον Φεβρουάριο, ενώ η Τουρκία φαίνεται να καλύπτει τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, ενώ η Ελλάδα κατέγραψε πτώση.

Την εικόνα αυτή δείχνουν τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας TravelTainment, η οποία επεξεργάζεται πάνω από 250.000 κρατήσεις διακοπών ανά μήνα από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία, 130 tour operators και 350 oni line ταξιδιωτικά γραφεία.

Όπως αναφέρει το fvw, που δημοσιεύει τα στοιχεία, η ζήτηση για την Ελλάδα υποχώρησε σημαντικά τον Φεβρουάριο μετά από αρεκτούς μήνες αύξησης κρατήσεων, με τις κρατήσεις πακέτων διακοπών στο σεροδρόμιο Ηρακλείου να μειώνονται κατά 8%, περιορίζοντας το μερίδιο του προορισμού στο 4%.

Οι κρατήσεις διακοπών με πτήσεις προς την Χουργκάντα της Αιγύπτου αυξήθηκαν κατά 54% το Φεβρουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ αύξηση 52% καταγράφηκε τον Ιανουάριο, 35% τον Δεκέμβριο και 22% το Νοέμβριο. Ισχυρή αύξηση 38% υπήρξε και στις κρατήσεις για το Μάρσα Αλάμ.

Το Χουργκάντα ήταν το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για οργανωμένες διακοπές από τη Γερμανία τον περασμένο μήνα, με μερίδιο 10% των κρατήσεων από τα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια προορισμού διακοπών, ενώ το Μάρσα Αλάμ εισήλθε στην πρώτη δεκάδα της λίστας με 2%.

Η Τουρκία μετά από την ασθενή ζήτηση στην αρχή του έτους, παρουσίασε αύξηση 14% στις κρατήσεις για Αττάλεια, αφανίζοντας την κατά 12% μείωση του Ιανουαρίου. Αποτέλεσμα ήταν η τουρκική Ριβιέρα να αυξήσει το μερίδιό της στις κρατήσεις διακοπών στη Γερμανία σε 31% τον προηγούμενο μήνα.

Η Τυνησία είχε επίσης έναν κακό μήνα τον Φεβρουάριο με πτώση 20% σε πακέτα προς το αεροδρόμιο Enfidha, η οποία ακολούθησε μια πτώση 24% τον Ιανουάριο. Το αεροδρόμιο έπεσε στην ένατη θέση, με μερίδιο αγοράς 3%. Η Τυνησία εμφανίζει κάθετη πτώση και τον Μάρτιο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, που είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους και 20 τουρίστες.

Η Ισπανία παρέμεινε στην ηλιόλουστη πλευρά της τον περασμένο μήνα με καλές κρατήσεις τόσο για τη Μαγιόρκα όσο και για τις Καναρίους Νήσους. Οι κρατήσεις προς Πάλμα αυξήθηκαν κατά 12%, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 26%, σύμφωνα με τα στοιχεία TravelTainment. Η Φουερτεβεντούρα είχε αύξηση 6%, η Λας Πάλμας 7%, η Τενερίφη 6%.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ