A.Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο»

Τα πεπραγμένα του διμήνου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρέθηκαν στο στόχαστρο των  μελών του άτυπου Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημικρατίας που συνήλθε σε πρώτη επίσημη συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» είπε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο». 

Δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα που θα ακολουθήσει η ΝΔ τα μέλη του Π.Σ. έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα με τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία. 

Η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας καθώς εκτιμά ότι οι δύο πρώτοι μήνες της κυβέρνησης ήταν απολύτως αρνητικοί στον οικονομικό τομέα καθώς και σε καίρια κοινωνικά ζητήματα όπως η Παιδεία και η ασφάλεια των πολιτών με τις παλινωδίες στο μεταναστευτικό, τις καταλήψεις και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. 

Η ΝΔ εξάλλου θα επιμείνει να πάει στη Βουλή η επέκταση της δανειακής σύμβασης που συνομολόγησε η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου και που είναι άρρηκτα δεμένη με το μνημόνιο. Όπως εκτιμήθηκε στην συνεδρίαση, η κυβέρνηση αποφεύγει να πάει την συμφωνία στην Βουλή για να αποφύγει προβλήματα που θα ανακύψουν στο εσωτερικό της. 

Ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης ερωτηθείς αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του eurogroup υπήρξε επιφυλακτικός λέγοντας «δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη θέση αν δεν δούμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση». 

Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάζει σε τακτική βάση ανά δύο εβδομάδες εκτός αν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα ενώ όπως έγινε γνωστό ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Δευτέρα  τις Σκουριές Χαλκιδικής. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ