Προκλητικό γκάλοπ του CNBC: Ποιο ελληνικό αντικείμενο θα "χτυπούσατε" σε δημοπρασία;

Την ώρα που το αμερικανικό δίκτυο παρακολουθεί στενά και ανελλιπώς τις ελληνικές εξελίξεις σχετικά με τη λίστα και τη στάση που τηρούν οι πιστωτές, δεν παραλείπει να προχωρήσει και στη διενέργεια... γκάλοπ με το ερώτημα "τι θα αγοράζατε αν η Ελλάδα έβγαζε στο σφυρί περιουσιακά της στοιχεία;"

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται πως η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα αγόραζε κάποιο κομμάτι ελληνικής περιουσίας, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν εκείνοι που δεν θα αγόραζαν τίποτα, καθώς όλα όσα διαδραματίζονται με την Ελλάδα τους φαίνονται σαν... "κινέζικα".

Ελάχιστοι (μέχρι στιγμής το 5%) θα τοποθετούσαν τα χρήματά τους σε ελληνικά ομόλογα. Δείγμα της έντονης ανησυχίας και της έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτού του είδους τα ρίσκα. Σε αντίθεση με τις τράπεζες που εξακολουθούν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποτιθέμενων επενδυτών.

Το γκάλοπ συνοδεύεται και από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύο στο οποίο γίνεται αναφορά για τις μαραθώνιες συνομιλίες των τεχνικών κλιμακίων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και για την εντατική προσοχή που έδειξαν αμφότερα τα μέρη (κυρίως, βέβαια, το Brussels Group) για τις λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης λίστας μεταρρυθμίσεων της Αθήνας. «Αν και ο κίνδυνος του Grexit παραμένει, αρκετοί αναλυτές επιμένουν ότι πρέπει να περιμένει κανείς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης», αναφέρει το άρθρο και δίνει το παράδειγμα του Νιλ Ντουέι της Allianz Global Investors που τόνισε στο CNBC: «Πιστεύουμε πως οι πιθανότητες να κολλήσουν κάπου είναι μεγάλες. Υπάρχει πολύς θυμός στην Ευρώπη για την έλλειψη εξειδίκευσης από την ελληνική κυβέρνησης, αλλά υπάρχει παράλληλα και η προσπάθεια να διαχειριστούν την Ελλάδα με προσεκτικά, καθώς υπάρχουν και άλλες χώρες που προσέρχονται σε εκλογές αυτό το χρόνο (π.χ. Ισπανία) και πολλά κόμματα μοιάζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για να καταλήξει: «Επομένως, η Άνγκελα Μέρκελ και η ΕΕ πρέπει να δείξουν ένα χαμογελαστό πρόσωπο στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι εκνευρισμένοι μαζί της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ