Made in Greece η Μαρία Χατζηστεφανή & success story το Rodial

H ζωή της Μαρίας Χατζηστεφανή μοιάζει με όνειρο. Ορμώμενη από το Λονδίνο, η επιχειρηματίας που ανακάλυψε την αγάπη της για την ομορφιά ως beauty editor στο Seventeen, κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο λανσάροντας πριν από 16 χρόνια τα Rodial, μία σειρά από καινοτόμα καλλυντικά, που προσφέρει φυσικές εναλλακτικές στις ενέσιμες θεραπείες και στις διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής, συνδυάζοντας τα καλύτερα συστατικά αντιγήρανσης και σύσφιξης. 

Σήμερα, τα Rodial βρίσκονται σε περισσότερα από 2.000 σημεία, σε 35 χώρες και σε department stores (Harrods, Harvey Nichols, Space NK), ενώ λαμπερές γυναίκες σαν την Cameron Diaz, την Beyoncé και την Elle MacPherson προτιμούν σταθερά star products όπως το Bee Venom, το Dragons Blood ή το Tummy Tuck. Η ίδια, μητέρα δύο αγοριών, παρακολουθεί στενά τις τάσεις τόσο της μόδας όσο και της ομορφιάς, βρίσκεται στην πρώτη σειρά των fashion shows, ταξιδεύει συχνά και επιστρέφει κάθε χρόνο στο νησί της, τη Μυτιλήνη.

Από μικρή ηλικία είχα ένα τεράστιο πάθος για την ομορφιά και τη μόδα. Δούλεψα σε διαφορετικούς χώρους και ρόλους, αλλά η ψυχή μου βρισκόταν πάντοτε στην ομορφιά. Εντόπισα ένα niche στην αγορά και αποφάσισα να δημιουργήσω ένα luxury brand το οποίο θα προσφέρει προϊόντα με δραστικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στην πλαστική χειρουργική, χωρίς τις βελόνες και τις περιπλοκότητες. Η Rodial γεννήθηκε το 1999. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες έρευνας ακόμη για να ξεκινήσει και χρόνια για να γίνει αυτό που είμαστε σήμερα.  Η επιστημονική εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη και ο κλινικός έλεγχος σε συνδυασμό με τη μοναδική μας γνώση σε φυσικές θεραπείες του δέρματος, μας καθιστούν ένα μοναδικό skincare brand.

Λατρεύω το γεγονός ότι καθημερινές γυναίκες και celebrities μπορούν να χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν τα προϊόντα που δημιουργούμε. Πρόσφατα υπογράψαμε με την Daisy Lowe για να γίνει το πρόσωπο της καινούριας μας σειράς make up - μαζί δουλεύουμε στενά για να αναπτύξουμε τις καμπάνιες μας. Κλειδί της επιτυχίας είναι το να είμαστε μοναδικοί. Με νέες, καινοτόμες ιδέες και συστατικά, θέτουμε τις τάσεις στην ομορφιά και βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Περνάμε μήνες στην έρευνα και την εξέλιξη των προϊόντων μας πριν τα παρουσιάσουμε. Το ένστικτο παίζει ρόλο. Επίσης, πάντοτε σκέφτομαι αν θα χρησιμοποιούσα στον εαυτό μου το προϊόν. Δεν λανσάρω ποτέ κάτι αν δεν πιστεύω ότι προτείνει στοχευμένη λύση σε ένα πρόβλημα του δέρματος.

Η συνεργασία με μία fashion designer (με τη Μαίρη Κατράντζου, το 2013) ήρθε σαν ένα φυσικό βήμα. Μου αρέσει να διατηρώ όλα μου τα brands «on trend»! Όλα έχουν να κάνουν μ το να σκέφτεσαι «outside the box», για να διατηρείται η Rodial brand φρέσκια και συναρπαστική.

Μόλις λανσάραμε ένα make up νέας σύλληψης, με έμφαση στο περίγραμμα -εμπνευσμένο από celebrities όπως η Victoria Beckham, η JLo και η Kim Kardashian- που προσφέρει στην καθημερινή γυναίκα τη δυνατότητα να πετύχει ένα celebrity look. Επίσης, το Rodial Dragons Blood Moisturiser περιέχει SPF και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο. Η Contouring Powder είναι το προϊόν που έχω πάντα μαζί μου - πραγματικά σου δίνει αυτό το γλυπτικό red carpet look που όλοι επιθυμούμε. Χρησιμοποιώ πάντοτε το Αcid Rush Peel για βαθύ καθαρισμό πριν από μια έξοδο, και το Bee Venom 24ct Gold Serum για λάμψη. Η Size Zero Cream, πιστέψτε με, «σφίγγει» το σώμα μου πριν από ένα red carpet event.Για μια γυναίκα καριέρας, τα σωστά προϊόντα για το δέρμα της είναι τα όπλα της.

Ταξιδεύω πολύ για να εμπνευστώ. Επισκέπτομαι εκθέσεις και συνέδρια σε όλο τον κόσμο, και μεταφέρω τις διαφορετικές ιδέες στα δικά μου brands. Πηγή έμπνευσης για μένα αποτελούν και οι επιδείξεις μόδας, αλλά και διάσημα πρόσωπα του Χόλιγουντ. 

Ο άνθρωπος που καθόρισε την πορεία της ζωής και της σκέψης μου είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος με στήριξε στα πρώτα στάδια της επιχείρησής μου. Ξυπνάω γύρω στις 6 το πρωί και πάω είτε για ένα τρέξιμο είτε για γυμναστική/ yoga. Πίνω ένα χυμό και ετοιμάζομαι για ό,τι έχω να κάνω εκείνη την ημέρα. Έχω συναντήσεις γύρω στο Λονδίνο και στη συνέχεια κατευθύνομαι στο γραφείο για τις συναντήσεις με την ομάδα μου. Νωρίς το βράδυ πηγαίνω σε events και πάρτι. Βαδίζω στο κόκκινο χαλί, συναντάω φίλους, και τελικά στο κρεβάτι. Αυτό που λατρεύω με τη δουλειά μου είναι πως καμία ημέρα δεν είναι ίδια, κάθε μέρα είναι διαφορετική!

Η οικογενειακή ζωή και το να έχεις μια απαιτητική καριέρα μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση. Ο σύζυγός μου είναι πολύ υποστηρικτικός. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς εκείνον. Περνάμε όλες μας τις καθημερινές στο Λονδίνο και το Σαββατοκύριακο φεύγουμε στην εξοχή για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα δύο μας αγόρια και το σκύλο μας! Αυτό μου καθαρίζει το μυαλό και δίνει μεγάλη ισορροπία στην οικογενειακή μας ζωή. 

Επισκέπτομαι την οικογένειά μου στο νησί μου, τη Μυτιλήνη, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας για εμένα. Κρατάμε πολύ χαμηλούς ρυθμούς και είναι όλα γύρω από τον ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Χαμογελάω όταν είμαι με την οικογένειά μου ή όταν ένα business plan αποδίδει.

Το ουράνιο τόξο της:  Διαβάζω το βιβλίο Not that kind of girl της Lena Dunham. Ακούω Ed Sheeran - Thinking out loud. Αγαπημένη μου πόλη είναι η Νέα Υόρκη. Η yoga είναι το κλειδί στη χαλάρωση.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ