Κωνσταντίνος Μoυσούλης: Το καμάρι της Αγγελικής Νικολούλη άνοιξε φτερά σαν σκηνοθέτης στο Χόλυγουντ‏!

Το 2015 προδιαγράφεται ως μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Αγγελική Νικολούλη: η ίδια καταρρίπτει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο με το αειθαλές και πάντα συναρπαστικό «Φως στο τούνελ». Την ίδια στιγμή, όμως, ο γιος της Κωνσταντίνος Μουσούλης αποσπά τις πρώτες του διακρίσεις ως σκηνοθέτης. 

Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος είναι μόνιμος κάτοικος Λος Αντζελες και προσπαθεί να διεισδύσει στη Μέκκα της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, το Χόλιγουντ. Εχει ιδρύσει μια μικρή εταιρεία παραγωγής, τη Homeric Pictures, η οποία, βάσει μιας πρωτοποριακής συνεργατικής μεθόδου, προωθεί νέους δημιουργούς. Η τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μουσούλη με τίτλο «The Red Sweater» («Το κόκκινο πουλόβερ») απέσπασε τιμητική διάκριση και βραβείο γυναικείου ρόλου για τη Φλόρι Σάεν στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου ΙndieFEST Film Awards.

Συνέντευξη στην Μαρία Λεμονιά - Πρώτο Θέμα

Πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία, η οποία βασίζεται σε πραγματική ιστορία και πραγματεύεται το δίλημμα μιας νεαρής γυναίκας εβραϊκής καταγωγής. Η πρωταγωνίστρια καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε δύο αγάπες, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει η παλαιών αρχών πλην αξιολάτρευτη θεία της και από την άλλη ο έρωτάς της για έναν άντρα. Η θεία δεν δίνει την ευχή της στην ανιψιά, καθώς ο επίδοξος γαμπρός δεν είναι μόνο αλλόθρησκος, αλλά και ντράμερ σε συγκρότημα χέβι μέταλ. Το φιλμάκι του Κωνσταντίνου έχει πολύ καλές ερμηνείες, έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και εξαιρετική φωτογραφία.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ που ειδικεύονται στον κινηματογράφο είναι συνήθως ιδιαίτερα φειδωλά σε ό,τι αφορά επαίνους προς νεοφώτιστους καλλιτέχνες. Παρ’ όλα αυτά, ο Κωνσταντίνος Μουσούλης έτυχε μιας μάλλον θερμής υποδοχής, καθώς υπήρξαν θετικά σχόλια όπως ότι «έχει μια μάτια που ακόμη και την απλούστερη σεναριακή ιδέα μπορεί να τη μετατρέπει σε κάτι συναρπαστικό. Υπάρχει μια μαγεία στον τρόπο που αποτυπώνει τα πράγματα, γι’ αυτό τον λόγο και οι δουλειές του έχουν ξεχωρίσει σε μια αγορά που δεν είναι ιδιαίτερα ανοιχτή στους ξένους». 

Η τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Κωνσταντίνου Μουσούλη με τίτλο «The Red Sweater» απέσπασε τιμητική διάκριση, καθώς και βραβείο γυναικείου ρόλου στο ΙndieFEST Film Awards

Αυτή την άποψη προσυπογράφουν ισχυροί παράγοντες του Χόλιγουντ όπως ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος της εταιρείας 20th Century Fox. 

O Kωνσταντίνος Μουσούλης καταφέρνει να ξεχωρίσει με τις δουλειές του, καθώς μία ακόμη ταινία του με τίτλο «Birthday Surprise», την παραγωγή της οποίας είχε η Τέτη Καλαφάτη με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Βασιλόπουλο, αποκόμισε τις καλύτερες κριτικές πέρυσι στο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λος Αντζελες. Οπότε αυτό που μένει να δούμε στο μέλλον είναι αν το μπαράζ των θετικών δημοσιευμάτων στα ελληνόφωνα ΜΜΕ θα συνοδευτεί και με σημαντικά βραβεία.

Ως μοναχοπαίδι της Αγγελικής Νικολούλη, της Ελληνίδας Μις Μαρπλ, ο Κωνσταντίνος Μουσούλης επηρεάστηκε από την επαγγελματική διαδρομή της μητέρας του. Εκδήλωσε την επιθυμία να ασχοληθεί με την Εβδομη Τέχνη ήδη από τα σχολικά του χρόνια.

Μετά το λύκειο ο Κωνσταντίνος Μουσούλης έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Los Angeles Film School. Η διάσημη σχολή στη Sunset Boulevard δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές της να συμμετάσχουν σε σημαντικές δουλειές, κάτι που έχει γίνει κατά το παρελθόν με τις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον», «Σπάιντερμαν», «Μάτριξ» κ.ά. Επίσης, από τις ιστορικές εγκαταστάσεις της σχολής έχουν περάσει πολλά από τα μεγάλα αστέρια της μουσικής όπως ο Ελβις Πρίσλεϊ και οι Rolling Stones, που διατηρούσαν για χρόνια εκεί το στούντιό τους. Η σχολή συνεργάζεται, άλλωστε, με πολύ μεγάλα ονόματα της showbiz όπως ο σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν, οι ηθοποιοί Νικ Νόλτε, Αντζελίνα Τζολί κ.ά. Εξάλλου, πολύ συχνά άνθρωποι όπως ο Κωνσταντίνος Μουσούλης χρησιμοποιούν το Los Angeles Film School ως εφαλτήριο για μια μεγάλη σταδιοδρομία στο Χόλιγουντ. 

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης δουλεύει σκληρά, αλλά παρά τα επαινετικά σχόλια του Τύπου διατηρεί επίμονα χαμηλό προφίλ

Μέχρι στιγμής και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κωνσταντίνος έχει συμμετάσχει ως ένας από τους βοηθούς σκηνοθέτη στο «Ερωτας αλά ελληνικά» της Νία Βαρντάλος, καθώς και σε πληθώρα άλλων ταινιών μικρού μήκους, στις οποίες συχνά τα κάνει όλα: σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή κ.ο.κ. 

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης δουλεύει σκληρά, αποφεύγει την έκθεση διατηρώντας επίμονα χαμηλό προφίλ και πιστεύει ότι τα καλύτερα είναι αυτά που θα έρθουν στο μέλλον. Γνωρίζοντας ότι τα χρήματα στον μαγικό κόσμο της Εβδομης Τέχνης δεν κερδίζονται εύκολα, μέσω της εταιρείας του Ηοmeric Pictures -όνομα που εμπνεύστηκε από τον Ομηρο, τον πιο συναρπαστικό αφηγητή ιστοριών όλων των εποχών-, φτιάχνει demo σε ανερχόμενους ηθοποιούς. Η δουλειά του θεωρείται κορυφαία στο είδος της και ο Κωνσταντίνος είναι ήδη περιζήτητος. Ισως μάλιστα η δική του οδύσσεια να περάσει σύντομα από κάποιο κόκκινο χαλί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ