Σκουρλέτης στη Die Zeit: Αν δεν πάρουμε χρήματα σε 10 μέρες τότε... λυπάμαι

Αίσθηση προκαλεί δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη σε γερμανική εφημερίδα o οποίος αναφέρει ότι η Αθήνα θέλει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσει αν την πετάξουν εκτός και ετοιμάζει plan B, με φόντο την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας.

Η Die Zeit, σύμφωνα με τη Deutsche Welle - φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος παρατηρεί μεταξύ άλλων ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα'».

Όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (...) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε». Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο σχέδιο Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει σε αυτό η Ρωσία, εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Η προσέγγιση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Μόσχα σχολιάζεται και από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γερμανός αρθρογράφος κάνει λόγο για «φλερτ με τη Μόσχα», εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ρισκάρει να απομονωθεί πλήρως εντός της ΕΕ». Ο Γερμανός σχολιαστής θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τύχει θερμής υποδοχής στο Κρεμλίνο αφού όπως υπογραμμίζει, «η Ρωσία έχει οικονομικές φιλοδοξίες στην Ελλάδα».

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ