Story of the day: Το συγκινητικό μήνυμα της πρώτης δότριας μυελού των οστών σε παιδάκι από το Όραμα Ελπίδας

Είμαι ένας άνθρωπος που ανέκαθεν προτιμούσα τις πράξεις από τα λόγια.

Όταν λοιπόν μου ζητήθηκε να γράψω λίγα λόγια για την εμπειρία μου ως δότρια, σκέφτηκα ότι θα προτιμούσα να ξαναζήσω τη διαδικασία συλλογής Μυελού των Οστών, η οποία πρέπει να σας τονίσω ήταν πολύ πιο εύκολη, ανώδυνη και ακίνδυνη απ ότι φανταζόμουν, παρά να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν πριν και μετά τη μεταμόσχευση.

Όταν με ειδοποίησαν ότι είμαι συμβατή με έναν ασθενή, θεώρησα πως θα υποβληθώ σε μια απλή ιατρική επέμβαση. Στην πορεία όμως συνειδητοποίησα ότι δωρίζοντας μυελό των οστών δεν δωρίζω μόνο λίγα από τα αιμοποιητικά μου κύτταρα. Δίνω ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Συνειδητοποίησα επίσης ότι η σχέση δότη-λήπτη δεν είναι μονόπλευρη. Είναι αμφίπλευρη γιατί ταυτόχρονα έγινα και εγώ λήπτης εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης. Μέσα από αυτήν την «απλή ιατρική επέμβαση» αναθεώρησα τις πραγματικές αξίες της ζωής μου και επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά ότι το να δίνεις είναι πιο σημαντικό από το να παίρνεις.

Δυστυχώ όμως, το συναίσθημα που με κατέκλυσε φεύγοντας από το νοσοκομείο ήταν μια απέραντη λύπη. Λύπη γιατί τα δωμάτια στο «ΕΛΠΙΔΑ» παραμένουν γεμάτα με παιδιά που περιμένουν απεγνωσμένα να βρεθεί ένας συμβατός δότης. Λύπη γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που δε γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Και τέλος λύπη γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ενώ γνωρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν, θεωρούν ότι δεν τους αφορά.

Κι όμως! Η δωρεά μυελού των οστών μας αφορά όλους. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι αύριο δε θα είναι τα παιδιά μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, εμείς οι ίδιοι που θα ψάχνουμε για έναν συμβατό δότη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ