Α. Τσοχατζόπουλος: ''Η Βίκυ κι εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος''

"Τέλος καλό, όλα καλά" λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσα από τη φυλακή, σχολιάζοντας την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο και την επιστροφή της, μιάμιση μέρα μετά.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός δηλώνει, πως ανησύχησε για την ζωή της συζύγου της, φοβούμενος και για τη ζωή της.
"Μα τι είναι αυτά που λες; Είναι δυνατόν να μην είχα ανησυχήσει; Ακούς αυτές τις ανοησίες ότι ήταν 'σχεδιασμένη' απόδραση; Από ποιους και με τι κίνητρα; Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου, ότι υπήρχε σχέδιο. Ήμουν σίγουρος ότι θα βρισκόταν η Βίκυ. Το θέμα ήταν, πώς θα την βρίσκαμε", λέει ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας:

"Μόνο γι'αυτό φοβόμουν (για τη ζωή της). Η κοπέλα είναι άρρωστη. Έχει μεγάλο πρόβλημα, το λένε όλοι οι γιατροί του Δημοσίου, όλοι οι καθηγητάδες. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι εκείνοι, που επί πέντε φορές απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισής της και αποφασίζουν με το "έτσι θέλω" για τη συνέχιση του δράματος, που επί τρία χρόνια περνάει η ίδια και το παιδί μας, μόνο και μόνο γιατί αμάρτησε να με παντρευτεί, να γίνει γυναίκα μου;".

"Όταν κρατάς μία γυναίκα στη φυλακή, για κατηγορίες που δεν βαρύνουν την ίδια αλλά τον άνδρα της, κάτι εξυπηρετεί. Και το τι εξυπηρετεί, όλοι το καταλαβαίνουν πια. Πολιτικές σκοπιμότητες. Η Βίκυ κι εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Όμως, αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια και είναι για το μόνο, που είμαι σίγουρος".

Σχολιάζοντας την πληροφορία, ότι κατατίθεται νόμος που θα είναι πιο ευνοϊκός για τους συγγενείς, ο πρώην υπουργός Άμυνας λέει:
"Το άκουσα κι εγώ, μακάρι. Όμως να γίνει γρήγορα νόμος. Μην είναι πολύ αργά. Όσο για μένα, έχω μπροστά μου τη μάχη της δίκης που είναι σε εξέλιξη και όπως ξέρετε, έχουν κληθεί και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Εκεί θα ακουστούν αλήθειες".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ