Ψηφίστε για το δημοφιλέστερο βιβλίο της χρονιάς το ''Πίσω από τη μαρκίζα'' του Μάκη Μάτσα: Πώς ''γεννήθηκαν'' Πάριος, Νταλάρας, Καζαντζίδης & Ε.Ζουγανέλη!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μάκης Μάτσας στην Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr...  Μιλάει για το νέο του βίβλίο, ''Πίσω από την μαρκίζα'', που είναι υποψήφιο για βράβευση στην κατηγορία Non Fiction στα δέκα δημοφιλέστερα βίβλια της χρονιάς από το Public , τον Γιώργο Νταλάρα, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Τόλη Βοσκόπουλο αλλά και την Ε. Ζουγανέλη!

Ειρήνη Νικολοπούλου: Το βιβλίο σας ''Πίσω από την μαρκίζα''  έχει γίνει best seller & συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που είναι υποψήφιο για βράβευση στην κατηγορία Non Fiction στα δέκα δημοφιλέστερα βίβλια της χρονιάς από το Public*. Η πορεία του βιβλίου φυσικά είναι ήδη πολύ καλή αφού η πρώτη έκδοση έχει εξαντληθεί!

Μάκης Μάτσας: Πράγματι, το βιβλίο πήγε πολύ καλά αφού η πρώτη έκδοση του έχει εξαντληθεί ωστόσο το πιο ευχάριστο για εμένα είναι η υποψηφιότητα στα βραβεία του Public.

Ε.Ν: Θέλουμε με την ευκαιρία της Πασχαλιάς και της χαράς που συνοδεύει αυτή την γιορτή να θυμηθείτε πως αναδείξατε και ξεχωρίσατε τον Γιώργο Νταλάρα.

Μ.Μ: Η ιστορία με τον Γιώργο Νταλάρα αγγίζει τα όρια της φαρσοκωμωδίας και θα σας τη διηγηθώ αφού το θέλετε! Μια μέρα με πήρε η Καίτη Γκρέυ, η οποία μου είπε ότι άνοιξε ένα μαγαζί στη Πλάκα και θα επιθυμούσε να πάω κι εγώ για να την ακούσω, μιας και είχε πολύ καλή ορχήστρα και έναν καταπληκτικό καινούργιο τραγουδιστή. Έκείνη την ημέρα δεν μπόρεσα να πάω, το μαγαζί έκλεισε λόγω κάποιων συγκυριών και εγώ στενοχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να ακούσω εκείνο τον ''καταπληκτικό τραγουδιστή''. Μετά από λίγο καιρό με πήρε ο Σπύρος Ζαγοραίος και μου είπε ότι θα άνοιγε ένα μαγαζί στην Πλάκα, με ακριβως τους ίδιους τραγουδιστές με εκείνους που είχε η Καίτη Γκρέυ.

Τον ρώτησα αν στο μουσικό σχήμα συμμετείχε και εκείνος ο καταπληκτικός τραγουδιστής που μου είχε πει η Γκρέι και τον διαβεβαίωσα ότι θα πάω στα εγκαίνια του μαγαζιού για να τον ακούσω γιατί μου είχε εξάψει πολύ την περιέργεια. Πήγα λοιπόν και περίμενα να δω τον περίφημο τραγουδιστή. Η ώρα πέρναγα και κατά τις 1.30 ο κύριος Ζαγοραίος κατέβηκε από την πίστα και έτσι τον ρώτησα πού είναι ο τραγουδιστής για τον οποίο μου μίλαγε. Μου είπε ότι ο τραγουδιστής αυτός έπαιζε ήδη κιθάρα, μου τον έδειξε από μακριά. Πράγματι κάποια στιγμή βλέπω έναν νεαρό που άρχισε να τραγουδάει το ''Είμαι αετός χωρίς φτερά'' του Μάνου Χατζηδάκι σε μια πολύ διαφορετική εκτέλεση που με ανατρίχιασε!

Όταν κατέβηκε από την πίστα, του έδωσα συγχαρητήρια, τον ρώτησα το όνομα του που δεν ήταν άλλο από το ''Γιώργος Νταράλας'' και τον κάλεσα από το στούντιο για να κάνουμε ένα δοκιμαστικό, κάτι που αρνήθηκε ευγενικά γιατί θα ξεκινούσε δουλειά στο συνεργείο που εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Μου είπε μάλιστα, ότι είχε πάει σε πολλές δισκογραφικές και τον είχαν απορρίψει ενώ δεν δίστασε να μου αποκαλύψει ότι είχε έρθει και σ' εμένα για να τον ακούσω αλλά νόμιζε ότι θα τον απέρριπτα και εγώ και έφυγε! Στη συνέχεια, του είπα ότι μου αρέσει πολύ η φωνή του και επέμενα να έρθει. Εκείνος το αρνούνταν αλλά όταν του είπα ότι θα του πληρώσω το μεροκάματο που θα έχανε και έτσι δέχτηκε.

Ήρθε λοιπόν την επόμενη μέρα στην Minos και γοήτευσε τους πάντες με τον τρόπο που τραγουδούσε. Μετά από λίγες ημέρες ήρθε με την μητέρα του και μιας και ήταν ανήλικος έπρεπε να παραστεί στην υπογραφή του συμβολαίου. Την επόμενη ημέρα αποφάσισα να πάρω την κυρία Γκρέυ και τον Ζαγοραίο για να τους ευχαριστήσω. Ο Ζαγοραίος χάρηκε πολύ, ωστόσο η Καίτη Γκρέυ όταν της είπα για τον τραγουδιστή που έκλεισα απόρησε με το ότι ήταν ανήλικος! Μου είπε λοιπόν: '' Ο Ντουνιάς δεν είναι ανήλικος, πώς έφερε την μητέρα του''; Τότε, της είπα ότι άκουσα τον Γιώργο Νταράλα και με αυτόν έκλεισα συμβόλαιο! Νευρίασε πολύ και μου το έκλεισε στα μούτρα! Έτσι λοιπόν, υπογράφτηκε το πρώτο του συμβόλαιο του Γιώργου Νταλάρα πια!

Ε.Ν: Μιλήστε μου λίγο με την πολύπαθη σχέση σας με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Πότε θέλησε να σας ξαναμιλήσει μετά την μακρά διακοπή των σχέσεων σας;

Μ.Μ: Κάποια στιγμή ενώ ήταν αρκετά άρρωστος άρχισε να ρωτάει τη γυναίκα του αν τηλεφωνώ καθόλου για να μάθω πως είναι. Τότε νομίζω ότι κατάλαβε ότι κάπου είχε κάνει λάθος με την όλη στάση του, αλλά ήταν αργά!

Ε.Ν: Σας έχω ακούσει όμως να μιλάτε και για τον άλλο πολύ μεγάλο σταρ ιδιαίτερα των περασμένων δεκαετιών, τον Τόλη Βοσκόπουλο και για το πόσο εμπιστοσύνη είχε όταν αισθανόταν σε καλά χέρια.

Μ.Μ: Ο Τόλης ήταν ο πρώτος που μου είχε πει ότι δεν θέλει να διαβάσει καν το συμβόλαιο του, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του γιατί μου είχε πλήρη εμπιστοσύνη. Αυτό είναι κάτι που δεν το ξεχνάω και πάντα το καταλογίζω στον Τόλη πολύ θετικά.

Ε.Ν: Σε ποιου σημερινού μεγάλου καλλιτέχνη την επιτυχία έχετε συμβάλλει;

Μ.Μ: Η Ελεονώρα Ζουγανέλη έχει μια πραγματικά εντυπωσιακή και ανοδική πορεία και πάντα θα θυμάμαι ότι την εποχή που βγήκε εγώ πλέον είχα παύσει να ασχολούμαι προσωπικά με την παραγωγή των καλλιτεχνών και έτσι είχα αναθέσει την ενασχόληση μαζί της σε έναν άλλο συνεργάτη μου.

Έβλεπα όμως ότι το θέμα τραβάει εις μάκρος και όταν της μίλησα ο ίδιος, ανακάλυψα ότι δεν τα έβρισκαν οι δυο τους. Μια μέρα λοιπόν, τον φώναξα στο γραφείο μου και όταν τον ρώτησα για την Ζουγανέλη μου είπε ότι ''Μεταξύ μας κύριε Μάτσα, η κοπέλα αυτή δεν κάνει''. Εκεί λοιπόν πείσμωσα παραπάνω για την λάθος εκτίμηση του και έδωσα σαφείς οδηγίες για την πορεία της. Πολλά τέτοια περιστατικά λέγονται και γράφονται στο βιβλίο μου.

Ε.Ν: Σας ευχαριστώ πολύ και καλό Πάσχα!

*Παρακαλώ ψηφίστε εδώ για το βίβλίο του Μάκη Μάτσα 

Διαδικασία Ψηφοφορίας

Η διαδικασία ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, έως τις 24 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του μέσα από μια πληθώρα ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2014. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και θα μπορεί να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες.

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας, μετά τις 27 Απριλίου, κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία.

Στο www.publicbookawards.gr θα βρείτε συγκεντρωμένους τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Διόπτρα

Η κόκκινη Μαρία

Η μεγάλη εικόνα

Το αύριο αργεί πολύ

Ογκρέσα*

Το μαγεμένο ποτάμι

Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί

Με το άρωμα του Νείλου

Το μίσος

Κατηγορία Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Διόπτρα   

Ο Πίτερ Παν πρέπει να πεθάνει

Σημαδεμένη Πέμπτη 

Η ανατολή   

Έγκλημα με υπογραφή   

Η πόλη  

Φαραώ  

Το παιδί του ουρανού   

Άγριο κυκλάμινο  

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει 

Το τελευταίο αίνιγμα   

Η κατάρα του δαίμονα 

Τομέας 12  

Το αριστερό χέρι του Θεού III: Τα φτερά του θανάτου  

Assassin's Creed 3: Μυστική σταυροφορία  

Assassin's Creed 4: Αποκαλύψεις  

Εκδόσεις Elxis

Όταν το πάθος κυριαρχεί   

Αιχμάλωτη του πόθου μου  

Αγαπάς μόνο μια φορά   

Ο κουρσάρος της καρδιάς μου

Εκδόσεις Διόπτρα   

Ο κήπος των πειραμάτων Μέρος Β  

Σκοτεινή Τετάρτη   

Η σκακιέρα των θεών

Bloodlines III - Η αλχημίστρια

Κατηγορία Non Fiction

Εκδόσεις Διόπτρα  

Πίσω απ' τη μαρκίζα

Παιδική Λογοτεχνία

Εκδόσεις Διόπτρα

Η Κάτυ είχ' έναν κήπο   

Ο γατούλης στον κόσμο

Ο Ρομπέν των κάστρων και ο φυλακισμένος γελωτοποιός

Ελληνικό Ευ Ζην

Ωμοφαγική Διατροφή: Αλμυρές και γλυκές συνταγές  

Γνωρίστε τα ελληνικά super foods

Αντίο πάχος!

Καλύτερα γίνεται!

Δείτε παλαιότερο άρθρο του Eirinika για τον Μάκη Μάτσα εδώ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ