Επεισόδιο Κικίλια - Παρασκευόπουλου στη βουλή - Όλοι οι διάλογοι που... ανάβουν φωτιές!

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή τις καταλήψεις, μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου,  με σκληρές εκφράσεις και εκατέρωθεν κατηγορίες.

 

Η ένταση έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ'.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, απευθύνθηκε στο υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

"Κύριε Παρασκευόπουλε, θα μείνετε στην ιστορία ως ο καθ' υπόδειξη υπουργός κουκουλοφόρων και τρομοκρατών" κατηγόρησε τον Ν. Παρασκευόπουλο ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και στο θέμα των μεταναστών δεν θα μακροημερεύσει. 

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι επέλεξε να μην πει τίποτα για το νομοσχέδιο, παρά μόνο να κάνει επίθεση προς το πρόσωπό του. "Εγώ θα μείνω πιστός στις αρχές μου", τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Παρασκευόπουλος.

"Εμπλοκή" Κυριαζίδη

Με την έναρξη της συνεδρίασης, μάλιστα, ο βουλευτλής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, ζήτησε η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης να πάρει θέση και απέστειλε γραπτό αίτημα στον πρόεδρό της, Μιχάλη Κριτσωτάκη, ζητώντας η Επιτροπή να συμβάλει επίσης "στην αποκατάσταση τη νομιμότητας, την οποία έχει εξοβελίσει η κυβερνώσα Αριστερά, χαϊδεύοντας κάθε λογής αναρχο-αυτόνομο αριστεριστή και καταλύοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου", ενώ ζήτησε να κριθούν ενώπιον της Επιτροπής όλοι οι αρμπόδιοι υπουργοί προς παροχή ενημέρωσης.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης απέρριψε το αίτημα, λέγοντας ότι η Επιτροπή έχει άλλη ημερήσια διάταξη και δεν μπορεί να παραβιάσει τον κανονισμό. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ