Παχυσαρκία: Μάθε τον τύπο σου για να αδυνατίσεις πιο εύκολα

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στη βρετανική Journal of Public Health εξέτασε τα προφίλ παχύσαρκων ατόμων και κατέληξε στο ότι υπάρχουν έξι βασικές κατηγορίες οι οποίες χρειάζονται εντελώς διαφορετική διατροφική αντιμετώπιση.

Ο στόχος φυσικά είναι να τους βοηθήσει να αδυνατίσουν. Οι έξι ομάδες είναι:

Άνδρες που πίνουν πολύ
Νέες υγιείς γυναίκες
Υγιείς ηλικιωμένοι
Hλικιωμένοι ευτυχείς μεν αλλά με προβλήματα υγείας
Αγχώδεις μεσήλικες
Ασθενείς ή με προβλήματα υγείας

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το βάρος και το ύψος τους, αλλά και για το αν υποφέρουν από κούραση, πόνους, αϋπνία, κατάθλιψη, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοπάθεια ή καρκίνο.

Έδωσαν επίσης στοιχεία για την ηλικία τους, το φύλο τους, την εθνικότητά τους αλλά και το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Όπως φάνηκε από την έρευνα το μεγαλύτερο πληθυσμιακά γκρουπ είναι αυτό των νέων υγιεινών γυναικών, αναφέρει το δημοσιεύμα του Onmed.gr
Στην ομάδα των μεσηλίκων με υψηλά επίπεδα στρες διαπιστώθηκε ότι είχαν πολύ υψηλά ποσοστά αϋπνίας, άγχους, κατάθλιψης και κούρασης.

Είναι αυτοί που δεν νιώθουν καθόλου ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.
Αυτό που υποστηρίζει η έρευνα είναι ότι κάθε ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους γιατρούς και τους διαιτολόγους. Επί παραδείγματι για τους μεσήλικες αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη άσκηση ενώ για όσους έχουν προβλήματα υγείας η αντιμετώπιση πρέπει να είναι διαφορετική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ