Χαρίστε στον εαυτό σας ευεξία με σωστή γυμναστική

Μάθετε πώς γίνονται η προθέρμανση και η αποθεραπεία, ποιες είναι οι ανάγκες άθλησης των παιδιών και ο καλύτερος τρόπος άσκησης των ηλικιωμένων.

Μάθετε πώς γίνονται η προθέρμανση και η αποθεραπεία, ποιες είναι οι ανάγκες άθλησης των παιδιών και ο καλύτερος τρόπος άσκησης των ηλικιωμένων, από το ethnos.gr



Η σωματική άσκηση είναι στενά συνδεδεμένη με την ευεξία και την υγεία. Πρέπει να γίνεται, όμως, σωστά, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και η άσκοπη προσπάθεια.


Οι ειδικοί προβάλλουν (τουλάχιστον) δέκα λόγους, για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα να γυμναζόμαστε: Την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. Την ανάπλαση των εγκεφαλικών κυττάρων.
Τη βελτίωση της αντοχής, της δύναμης και της ισορροπίας, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου.
Με τη γυμναστική επιτυγχάνεται ρύθμιση του σωματικού βάρους, βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς και των αγγείων, μεγιστοποιείται η ποιότητα του ύπνου, μειώνεται η χοληστερίνη και βελτιώνεται η υγεία των οστών.



Η σωματική άσκηση είναι σημαντική από την παιδική έως την τρίτη ηλικία. Μάθετε τις ανάγκες άθλησης των παιδιών, καθώς και τον καλύτερο τρόπο άσκησης των ηλικιωμένων ατόμων.
Οι ειδικοί εξηγούν πώς γίνεται σωστά η άσκηση: Τι κάνουμε πριν ξεκινήσουμε, το υλικό που χρησιμοποιούμε, πώς γίνεται η προθέρμανση και η αποθεραπεία και τα λάθη που συνήθως κάνουμε στη γυμναστική και στα σπορ. Μία «χρυσή» συμβουλή είναι να μάθουμε να «ακούμε» το σώμα μας.
Να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και να ζητούμε βοήθεια όταν διαπιστώσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Να μην ξεχνάμε, δηλαδή, ότι κύριος λόγος της σωματικής άσκησης είναι να βελτιώσουμε και όχι να επιδεινώσουμε την υγεία μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ