Ανοιχτά υπερμοντερνα σάντουιτς με σπαράγγια, μπιζέλια & ντομαντίνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με παγάκια έτοιμο. Κόβουμε τις μύτες από τα σπαράγγια μας σε κομμάτια μήκους 5 -6 εκ, τα ξεπλένουμε και τα βουτάμε στο νερό που βράζει μαζί με μία χούφτα μπιζέλια.

Σουρώνουμε και αμέσως τα βουτάμε στο μπολ με τα παγάκια έτσι ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους. Αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε μία στεγνή πετσέτα. Καθαρίζουμε και πλένουμε 10 ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με ένα μαντολίνο. Ξεπλένουμε τη μαραθόριζα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του ίδιου μεγέθους.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή στα 4. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά. Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω στις φέτες. Από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια μας στο κέντρο της κάθε φέτας. Μετά βάζουμε τις λωρίδες από το μάραθο , τα ραπανάκια και τα μπιζέλια 

Κατά μήκος βάζουμε και τα σπαράγγια. Μετά τρίβουμε φλοίδες παρμεζάνας από πάνω και λίγα φύλλα ρόκας. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε! Το μυστικό είναι να βάλουμε ότι φρέσκο και μικρό βρούμε στη λαϊκή. Είναι πολύ απλή συνταγή που όμως αν έχουμε τα κατάλληλα υλικά πραγματικά θα αφήσει άναυδους όσους τη δοκιμάσουν.

Υλικά

4 μικρά πράσινα σπαράγγια
μία χουφτα μπιζέλια
10 ραπανάκια
¼ βολβό μάραθου
20 ντοματίνια
μία χούφτα ρόκα
4 φέτες ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Who is Who:

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ