Νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά & σάλτσα κάρι από τον μοναδικό Γιάννη Λουκάκο

Η τέλεια συνταγή για νουντλς με κοτόπουλο, λαχανικά & σάλτσα κάρι

ΥΛΙΚΑ

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου
40 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
50 γρ. μανιτάρια  στρογγυλά
60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
60 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  πλάγιες φέτες
60 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
60 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
50 γρ φασολάκια, μπλανσαρισμένα
100 γρ. σάλτσα κάρι
Για τη σάλτσα κάρi
80 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρό καρέ
20 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
5 γρ. κάρι, σε σκόνη
160 γρ. κρέμα καρύδας
300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
αλάτι
ζάχαρη
κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα νουντλς και το τελείωμα του πιάτου
Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο,  αλατίζουμε και σοτάρουμε το  κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα κάρυ, το κοτόπουλο και τα φασολάκια και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα κάρi
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, "ιδρώνουμε" το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λέμονγκρας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει αρκετά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε το κάρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι αν χρειάζεται.

Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ