Good News: Ανοίγει για μία ημέρα & λίγους τυχερούς επισκέπτες το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Ειδικές ομάδες κοινού θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν για πρώτη φορά τους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων.
 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι -όπως έχει προγραμματιστεί- μετά από πρόσκληση, ομάδες ειδικού κοινού, όπως καλλιτέχνες, Ιδρύματα αλλά και επισκέπτες με δελτία εισόδου, θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου.

Ανάμεσα στους τυχερούς, θα είναι και οι εργάτες οι οποίοι δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μετατραπεί το πρώην εργοστάσιο του Φιξ σε ένα από τα πιο μοντέρνα Μουσεία της Ευρώπης.

Τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναμένονται στο προσεχές διάστημα, ενώ οι αρμόδιοι κάνουν προσπάθειες να καταφέρουν να ανοίξει ο χώρος για το ευρύ κοινό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Για την ιστορία, στις αρχές Απριλίου ο αν. Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης είχε δηλώσει ότι πρόκειται να δρομολογηθούν άμεσα οι εργασίες για την παράδοση του Μουσείου στο κοινό και την έναρξη των λειτουργιών του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ