Α.Μέρκελ: «Όλοι εργαζόμαστε για λύση - Να "τρέξουν" μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις»

Το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω «κούρεμα» στην αξία των εχέγγυων (collateral) των ελληνικών τραπεζών και κυρίως όταν αυτά αφορούν ελληνικά ομόλογα, θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 6 Μαΐου, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο MNI.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, ο κ. Ντράγκι μετά το πέρας του σημερινού άτυπου Eurogroup υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση προς τον ELA θα συνεχιστεί όσο οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν φερέγγυες και διαθέτουν τα απαραίτητα collateral.

«Αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιο εύθραυστη, υπάρχουν συνεχείς εκροές καταθέσεων, ενώ ο πολιτικός διάλογος αλλά και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων είναι υψηλότερες απ' ότι ήταν το 2012. Όσο πιο υψηλές είναι οι αποδόσεις, τόσο μεγαλύτερη η μεταβλητότητα και τόσο καταστρέφονται τα collateral. Επίσης η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι η ίδια όπως ήταν όταν υπήρξε «κούρεμα» στα collateral.

Ως εκ τούτου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει να επανεξετάσει προσεκτικά εάν οι ισχύουσες συνθήκες θα δικαιολογούσαν μία αλλαγή στο τρέχον πρόγραμμα (αποδοχής των collateral), λαμβάνοντας υπ' όψιν και την αλλαγή στο γενικότερο περιβάλλον» τόνισε ο κ. Ντράγκι. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε: «Θα κάνουμε τα πάντα, για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

«Έχω την εντύπωση ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση για την Ελλάδα» συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, σημείωσε επίσης ότι θα ήταν καλό για την Αθήνα να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία, πρόσθεσε όμως ότι η χώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και πως ορισμένα πράγματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι απαραίτητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ