Top Women οι "γοργόνες" του Ολυμπιακού στο πόλο - Προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό του Champions League & αύριο ετοιμάζονται για την κορυφή της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση... βύθισε στο κατάμεστο Παπαστράτειο με 10-8 την Κίνεφ Κίρισι και το βράδυ του Σαββάτου (8.15) θα διεκδικήσει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ!  

Ο αντίπαλος των Ερυθρολεύκων το βράδυ του Σαββάτου, είναι η Ισπανική Σαμπαντέλ που κέρδισε με 11-6 στον δεύτερο ημιτελικό, την Ουίπεστ από την Ουγγαρία!

Οι ερυθρόλευκες μπήκαν μουδιασμένα στην πρώτη περίοδο, με την Κίνεφ να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ολυμπιακό ωστόσο δεν επέτρεψαν στις Ρωσίδες να ξεφύγουν στο σκορ.
Από την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 6-5 με τη λήξη του οκταλέπτου. 

Στην τρίτη περίοδο το ματς ισορρόπησε με τις Ρωσίδες να αναζητούν τρόπους να προηγηθούν χωρίς επιτυχία και τελικά να οδηγούνται στο τελευταίο οκτάλεπτο με το σκορ 7-7. 
Την τελευταία και καθοριστική περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και κατέκτησε τη νίκη με 10-8. Πρόσωπο του αγώνα ήταν αναμφίβολα η Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία πήρε πάνω της το παιχνίδι. Η Ιταλίδα βρήκε 6 φορές τα δίκτυα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα, να κατακτήσει για πρώτο φορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα στην έδρα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  – ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ 10-8
Οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 1-2, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπιανκόνι 6, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου 1, Ασημάκη 1, Σάουθερν 1.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ: Κοχριάκοβα 1, Προκοφίεβα 2, Ζούμπκοβα 3, Ιβάνοβα 1, Σιμάνοβιτς 1.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ