Διαβεβαιώσεις δέχθηκαν από τον Α. Τσίπρα οι περιφερειάρχες - Χωρίς τη Ρένα Δούρου η συνάντηση

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το μέτρο απόδοσης των διαθεσίμων των ΟΤΑ θα γίνει προαιρετικό με νόμο που θα έθει στη Βουλή και ότι είναι προσωρινό αποδέχθηκαν οι Περιφερειάρχες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας με τα νέα δεδομένα, αλλάζει η στάση των περιφερειαρχών ενώ σημείωσε ότι έγινε μία μακρά συζήτηση με τον Πρωθυπουργό ακόμα και για την αυτοτέλεια των Περιφερειών. 

«Δεν θέλουμε να υπάρξει μία ολοκληρωτική πρακτική του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας ότι οι περιφερειάρχες καλύπτονται από την πολιτική δέσμευση του Πρωυθυπουργού.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρη εικόνα και στον βαθμό που χρειάζεται το εργαλείο των αποθεματικών για να συνεχίσει την διαπραγμάτευση εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για να βοηθήσουμε την χώρα. Είμαστε υπερκομματικά πατριώτες», είπε ο κ. Αγοραστός. 

Στις 3:00 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα δεχτεί την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. 

Θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.   


Ο πρωθυπουργός χαιρετά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη υπό το βλέμμα του Απ.Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.  


Kαι συνομιλεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας   

Απούσα η Ρ. Δούρου, λείπει ταξίδι 

Στη συνάντηση δεν παραβρέθηκε η  περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.  Θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ξεχωριστά, την Τρίτη, αφού όπως έγινε γνωστό σήμερα απουσιάζει στο εξωτερικό.  Για το ίδιο θέμα, ο πρωθυπουργός θα δει στις 15:00 τους δημάρχους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ