Α. Σαμαράς: «Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω αλλά μπορούμε ακόμα να βγούμε από την κρίση»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη μετεκλογική περιοδεία στην Πάτρα, με αφορμή την έναρξη των περιφερειακών συνδιασκέψεων.
 

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία, αλλά τόνισε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να μην πάνε χαμένες αν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση, σε οικονομική ασφυξία. Αυτό το καθημερινό σκωτσέζικο ντους δεν έχει συμβεί ποτέ στον τόπο, κάποιοι λένε ψέματα. Οδηγούν στην απελπισία τη χώρα. Την ίδια στιγμή ο τόπος δοκιμάζεται από τα κύματα μεταναστών που σαρώνουν την Ευρώπη. Από την αστάθεια και την αβεβαιότητα οι απειλές γίνονται πιο έντονες. Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική γιατί αν δεν είχαν σταματήσει τις πολιτικές μας τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση».

Παράλληλα σημείωσε πως «επί κυβέρνησης ΝΔ δεν υπήρχαν σενάρια περί Grexit και η ανασφάλεια για το εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Διώξαμε τα φαντάσματα του Grexit και αυτή η κυβέρνηση τα επανέφερε. Όχι να παίρνουν τα αποθεματικά των ταμείων και να προχωρούν σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων για «την παραμονή της χώρας σε Ευρώπη και ευρώ».

Σχετικά με τα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος τόνισε πως αυτό θα σημάνει έξοδος από την ευρωζώνη. «Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Ακόμα και να τις κερδίσει, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε λέγοντας πολλά ψέματα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ