Bloomberg: Το παρασκήνιο στην επειδοσιακή συνεδρίαση - Τα έψαλαν στον Βαρουφάκη και απείλησε με αποχώρηση

Το παρασκήνιο της επεισοδιακής συνεδρίασης του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας, αποκαλύπτει το Bloomberg. Υπουργοί Οικονομικών βγήκαν εκτός εαυτού και τα έψαλαν στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος απείλησε με αποχώρηση! 
 

Με τίτλο «Πώς η ΕΕ έχασε την υπομονή της με τον Βαρουφάκη» το Bloomberg περιγράφει σε νέο δημοσίευμα το άσχημο κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup της Λετονίας απέναντι στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απείλησε με αποχώρηση, κάτι που έκανε έξαλλους τους ευρωπαίους ομολόγους του. Και τους 18!

Όταν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν οι δανειστές ασκούσαν μεγάλες πιέσεις, ο πρόεδρος της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάλεσε τους υπόλοιπους 18 υπουργούς να απαντήσουν. Επικράτησε σιωπή. Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την φράση του και τότε ο Σλοβάκος υπουργός Π. Καζιμίρ, ξέσπασε», αναφέρει το Bloomberg.

«Ο Κάζιμιρ εξαπέλυσε καταιγισμό επικρίσεων κατά του Έλληνα ομολόγου του. Φαίνεται πως τα κρατούσε μέσα του εδώ και μήνες και βρήκε την ευκαιρία να τα εξωτερικεύσει. Φαίνεται πως πολλοί υπουργοί έχουν κουραστεί να ακούνε καθηγητικές διαλέξεις από τον Έλληνα υπουργό», αναφέρει το άρθρο.

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ, ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν κι άλλοι, που κατηγόρησαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πως σπαταλά τον χρόνο προειδοποιώντας τον ότι αν συνεχίσει με τέτοιου είδους τακτικές, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές.

«Όλοι οι υπουργοί του είπαν: δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» φέρεται να δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το Bloomberg αναπαράγει και την απάντηση του Έλληνα υπουργού μέσω twitter στους επικριτές του: «Τους ενώνει το μίσος τους για μένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους».

Το κλίμα της συνεδρίασης ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που την επομένη ο Έλληνας υπουργός ήταν μια «μοναχική μορφή, αφού περπατούσε χωρίς συνοδεία στο λόμπι του ξενοδοχείου, κρατώντας ένα κινητό και μια εφημερίδα».

«Οι γκάφες με την Ιταλία και το Paris Match»

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις “γκάφες” του Γιάνη Βαρουφάκη. Αναφέρεται στη δημόσια προσβολή προς τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ, Πιέρ Κάρλο Παντοάν πριν από λίγο καιρό, δηλώνοντας στις 8 Φεβρουαρίου ότι η Ιταλία βρισκόταν κοντά στην χρεοκοπία ,καθώς και στην περιβόητη χλιδάτη φωτογράφηση στο Paris Match.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ