Η συγκινητική ιστορία του μικρούλη Teddy: Του νεαρότερου δωρητή οργάνων στην ιστορία της Βρετανίας

Οι γενναίοι γονείς του Τέντι διηγούνται στη βρετανική Daily Mirror  πώς ο γιος τους έγινε ο νεότερος σε ηλικία δωρητής οργάνων στη Βρετανία. 

Πριν από 12 μήνες η 28χρονη Τζες Έβανς έφερε στον κόσμο δίδυμα. Το ένα γεννήθηκε με τη σπάνια και θανατηφόρα κατάσταση της ανεγκεφαλίας, η οποία εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών του κρανίου. 

Όταν οι γιατροί βεβαίωσαν τους γονείς ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για το παιδί τους αποφάσισαν ότι το σύντομο πέρασμα του Τέντι από τη ζωή δεν πρέπει να πάει χαμένο. Επέτρεψαν, λοιπόν, στους γιατρούς του νοσοκομείου του Κάρντιφ να επιχειρήσουν τη δύσκολη και πρωτοποριακή επέμβαση αφαίρεσης οργάνων από νεογνό. Τα νεφρά και οι βαλβίδες καρδιάς του μικρού Τέντι «ταξίδεψαν» στο Λιντς και χάρισαν τη ζωή σε έναν ενήλικα που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Ο αδερφός του Τέντι, Νόα με την κόρη του νεαρού άνδρα που ζει με το συκώτι του Τέντι.

Ο Τέντι έζησε 100 ώρες. «Είναι αδύνατο να εξηγήσουμε πόσο περήφανοι αισθανόμαστε για τον εκλιπόντα γιο μας» δήλωσε ο πατέρας Οι γονείς έχουν επίσης δημιουργήσει την ιστοσελίδα JustGiving, η οποία συγκεντρώνει χρήματα από δωρεές για τη στήριξη γονέων που έχουν χάσει παιδιά. Ο δίδυμος αδελφός του Τέντι, Νόα, χαίρει άκρας υγείας.

Όλες οι φωτό εδώ - Mirror.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ