Αμετανόητος ο πατέρας της μικρής Άννυ - Όλοι οι διάλογοι με τους αστυνομικούς που ''κόβουν'' την ανάσα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ από τον ίδιο της τον πατέρα, σε κάνουν να μην θέλεις να ακούσεις τίποτα καινούριο.

 

 

Καμία επιπλέον εξέλιξη, αφού κάθε νέα λεπτομέρεια που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, κάνει το στομάχι να δένεται κόμπος.

Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τελειωμό και οι πράξεις του -μονάχα κατ' ευφημισμόν- πατέρα δεν έχουν προηγούμενο. Εκτός από την εγκληματική του δράση, που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά -και όχι μόνο- χρονικά, τα όσα κάνει και λέει ακόμη και τώρα είναι πρωτοφανή.

Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς που "κόβουν την ανάσα"

Την ώρα, λοιπόν, που οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες, ο 27χρονος πατέρας της μικρής Άννυ βρίσκεται... στον κόσμο του.

Οι διάλογοι παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega και είναι χαρακτηριστικοί:

Αστυνομικός: Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; Έχεις καταλάβει τι μου λες; Έχω ανακρίνει εγκληματίες και όλο το οργανωμένο έγκλημα, ξέρεις τι μου λες αυτή τηυ στιγμή;

Πατέρας: Εγώ το μόνο που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ψωμί και να με πας και για την δόση μου. Και θα είμαι μια χαρά με αυτά. 

Ακόμη, τα στοιχεία που δίνει ο φίλος του 27χρονου πατέρα για το πως συμπεριφερόταν στην τετράχρονη Άννυ είναι ανατριχιαστικά.

Λέει συγκεκριμένα ο Βούλγαρος φίλος του: "Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Μάλιστα μια στιγμή τον είδα να κάνει μπάνιο το παιδί με κρύο νερό μέσα στον χειμώνα. Ήταν σα να το τιμωρούσε για κάτι. Του φώναξε να βάλει λίγο ζεστό νερό στο παιδί, γιατί έκλαιγε από το κρύο".

Σοκάρουν οι καταθέσεις

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τις σοκαριστικές, ανατριχιαστικές και αποτρόπαιες λεπτομέρειες της δολοφονίας της 4χρόνης Άννυς από τον πα-τέρα της οι οποίες περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, στη δικογραφία της υπόθεσης. Ο δολοφόνος στην προανακριτική του απολογία περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως τεμάχισε και εξαφάνισε το άψυχο κορμί της 4χρόνης και πως μεθοδικά εξαφάνισε τα ίχνη της κόρης του, καθαρίζοντας ακόμα και τα σιφόνια! 

«Αφού τα πέταξα όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής μαζί με τις κουβέρτες, τα χαλιά και ότι άλλο είχε λερωθεί με αίμα, καθάρισα το σπίτι όσο καλύτερα μπορούσα. Καθάρισα και τα σιφώνια εξωτερικά γιατί είχε κι εκεί αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, για το πως το άτυχο κοριτσάκι έφτασε στον θάνατο η περιγραφή του δράστη είναι ομιχλώδης : «Δυο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη Παρασκευή το παιδάκι μου ενώ κοιμόταν άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω».

Στην συνέχεια ο πατέρας της Άννυς περιγράφει πως κάλεσε στο σπίτι που έγινε ο τάφος της 4χρόνης το φίλο του Νικολάι στο σπίτι για να τον φιλοξενήσει (ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει στις αρχές πως τον εντυπωσίασε που η τουαλέτα ήταν τόσο καθαρή!).

Ακόμη, ο πατέρας περιγράφει πως τα είπε όλα στον επιστήθιο φίλο του : «επειδή εγω ήθελα πολύ να μιλήσω σε κάποιον αποφάσισα να του πω τι έγινε. Επειδή με έβλεπε διστακτικό μου είπε «πάμε να γίνουμε» και «μετά να μιλήσουμε». Μόλις αγοράσαμε πρέζα ξεκίνησα να του λέω τα πάντα». Παρά τα όσα αποτρόπαια έκανε στην 4χρόνη ο δράστης, αμετανόητος και ψυχρός, υποστηρίζει πως αγαπούσε το παιδί του : «Θέλω να σας πω ότι το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν χτύπησα ούτε της φώναξα.... Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ότι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου».

Ο "Σάββας" ο οποίος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε και οδηγείται αύριο στις φυλακές Κέρκυρας (σε ειδικό απομονωμένο χώρο) για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία και της παράνομης οπλοφορίας-παράνομης οπλοχρησίας στις προηγούμενες καταθέσεις του είχε προσπαθήσει να «θολώσει τα νερά», λέγοντας πως το κοριτσάκι άνοιξε μόνο του την πόρτα και έφυγε. Συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου ανέφερε : «Το παιδί έφυγε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα. Στο παρελθόν είχε φύγει ξανά γιατί άφηνα τα κλειδιά πάνω στην πόρτα.

Ερώτηση: Πως ήταν η σχέση σου με τη Δήμητρα;

Απάντηση: ζηλεύαμε ο ένας τον άλλο. Που και που έπεφτε και καμιά σφαλιάρα.

Ερώτηση: Πως εξηγείς το γεγονός του εντός του υπογείου διαμερίσματος που διαμένεις με την κόρη σου βρέθηκε αίμα της μικρής σε χώρους του σπιτιού αλλά και σε διαφορά αντικείμενα;

Απάντηση: Η μικρή στο σπίτι έχει πέσει πολλές φορές, έχει χτυπήσει τη μύτη της κι έχει ματώσει.

Από την πλευρά της η μητέρα της Άννυ η οποία έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη για τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας αποκάλυψε στην προανακριτική της απολογία πως ο «Σάββας» της είχε είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Άννυς για 50 ευρώ σε έναν που δουλεύει σε σουβλατζίδικο. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε «για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Άννυ».

Η μητέρα και κατηγορούμενη παραδέχθηκε πως στις προηγούμενες καταθέσεις της δεν έλεγε την αλήθεια, εξηγώντας πως «Όλα αυτά τα είπα επειδή τον αγαπώ κι επειδή πίστευα ότι αν έλεγα την αλήθεια στην αστυνομία ο Σάββας θα έμπλεκε». 

Στην Κέρκυρα τελικά ο πατέρας της μικρής Άννυς

Στις φύλακες της Κέρκυρας θα μεταφερθεί τελικώς ο 27χρονος παιδοκτόνος, παρά την αρχική εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να οδηγηθεί στις φύλακες Τρικάλων. 

Το αρχικό σχέδιο άλλαξε έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές και ο παιδοκτόνος, που σκότωσε την 4χρονη Άννυ, θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα.

Εκεί, ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους, για λόγους ασφαλείας.

Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο και μέχρι τότε θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.

Οι νέες λεπτομέρειες για τον 27χρονο

Αίσθηση προκαλούν και οι αναφορές στις σεξουαλικές προτιμήσεις του 27χρονου πατέρα που αναμένεται να οδηγηθεί σε κελί των φυλακών της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, φίλος του "Σάββα" (σ.σ. ο πατέρας) ο οποίος κατέθεσε στις αρχές περιγράφει πως διατηρούσαν ερωτική σχέση με 27χρονο παιδοκτόνο, με τον οποίο γνωρίζονταν από το 2007. 

«Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα. Το 2008 γυρνάμε ζευγάρι με το Σάββα και μέναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν ζευγάρι μέχρι το 2010", ανέφερε στην κατάθεση του.

Το αποτρόπαιο έγκλημα

Tις φρικιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 27χρονος βουλγαρικής καταγωγής δολοφόνησε και εξαφάνισε το άψυχο σώμα της μικρής Άννυ, περιέγραψε στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.

Όπως είπε, η δολοφονία της 4χρονης από τον βιολογικό της πατέρα έγινε μεταξύ 8 και 9 Απριλίου, στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας. "Δράστης είναι ο 27χρονος βιολογικός πατέρας του θύματος. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης σε βάρος της μητέρας της μικρής και ενός 70χρονου ημεδαπού. Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα. Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα κατά συρροή και οπλοχρησία. Τη μητέρα βαρύνουν οι κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, από την οποία προκλήθηκε ο θάνατός του και ψευδορκία μάρτυρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε, ότι η μητέρα του θύματος, στις 24 Απριλίου, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού. Το Τμήμα Εποπτείας Ανηλίκων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της μικρής. Στο πλαίσιο της προανάκρισης όμως και των ερευνών, αποδείχθηκε ότι οι αρχικές καταθέσεις τόσο του 27χρονου πατέρα της μικρής, όσο και της 25χρονης μητέρας της, δεν ήταν αυτές πραγματικές.

Οι αναιρέσεις των καταθέσεων

Η μητέρα της Άννυ είπε στους αστυνομικούς, πως εμπιστεύτηκε την κόρη της σε φιλικό της πρόσωπο, εν ονόματι Σύλβια, αγνώστων λοιπών στοιχείων και ταυτότητας, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία, υποστηρίζοντας πως η Σύλβια έχασε τη μικρή κατά τη διάρκεια βόλτας τους σε πάρκο. Σε νεότερη κατάθεσή της αναίρεσε όσα είχε πει αρχικά και υποστήριξε, πως είχε αναθέσει την φροντίδα της κόρης της στον βιολογικό της πατέρα. Ο 27χρονος υποστήριξε, ότι όταν βρισκόταν στη Βουλγαρία, συναντήθηκε με τη μητέρα της μικρής, που είχε ταξιδέψει στη χώρα και του ανέφερε ότι έχασε το παιδί, επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία με τη Σύλβια.

Σε νεότερη κατάθεσή του, αναίρεσε όσα είχε πει και είπε ότι τον Μάρτιο, η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί κι ότι στις 19 προς 20 Απριλίου, όταν επέστρεψε από τη Γερμανία, της το παρέδωσε. Αναίρεσε εκ νέου, λέγοντας πως η 25χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία πριν το Πάσχα, ενώ εκείνος πρόσεχε το παιδί, το οποίο στις 19 Απριλίου, ενώ ο ίδιος κοιμόταν, έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το βρει, όταν ξύπνησε. Εξεταζόμενος ο 27χρονος, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει πως φιλοξενούσε την 25χρονη και τη μικρή στο υπόγειο διαμέρισμα, αποκάλυψε ότι το παιδί βρισκόταν υπό την επίβλεψή του, ενώ η 25χρονη έλειπε στη Γερμανία.

 
Πούλησε κούνια και καροτσάκι. Καθάρισε σιφόνια και σωληνώσεις
 

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε πρόσωπα και χώρους και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι πράγματι η 25χρονη είχε πάει στη Γερμανία και είχε αφήσει τη μικρή στον 27χρονο. Η 25χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Γερμανία στις 21 Απριλίου. Για διάστημα δύο εβδομάδων, η μικρή έμεινε στη μητέρα του 27χρονου, η οποία του την πήγε πριν από το Πάσχα και πατέρας και κόρη διέμεναν στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα. Εκεί, στο διάστημα μεταξύ 8 και 9 Απριλίου, ο βιολογικός πατέρας σκότωσε την μικρή και εξαφάνισε το σώμα της με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ο δράστης τεμάχισε και πολτοποιούσε τα μέλη και τα μαγείρευε, με διάφορα υλικά, για να μοιάζουν με φαγητά, ενώ είχε κρεμάσει πετσέτες σε όλο το σπίτι, για να απορροφούν τους υδρατμούς.

Από την έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε η παρουσία αίματος της μικρής Άννυ σε αντικείμενα και εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματος, καθώς και αίμα του δράστη σε σεντόνι και σε ένα μαχαίρι. Αίμα της μικρής βρέθηκε σε τόσο πολλά αντικείμενα, ώστε να μην δικαιολογείται.
Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του. Από τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα και τις πράξεις εκτιμάται, ως αδύνατη η εύρεση του σώματος της 4χρονης. Μετά τη δολοφονία, ο παιδοκτόνος πούλησε και το καροτσάκι και την κούνια της. Οι Αρχές εντόπισαν, πού τα πούλησε, από τις πληροφορίες που ο ίδιος αποκάλυψε κατά την απολογία του και πήραν κατάθεση από αυτούς που τα είχαν αγοράσει.
 

Κίνητρο η ζήλια για τον σύντροφο της 25χρονης

Το κίνητρο κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, είναι ότι προέβη στην πράξη αυτή από ζήλια, επειδή η μητέρα της μικρής είχε έναν σύντροφο στη Γερμανία, που της έδινε ΧΡΗΜΑΤΑ και ήταν πολύ ευχαριστημένη μαζί του.
Ο δράστης έκανε προσπάθειες - και το είχε εκμυστηρευτεί και σε φίλο του - να εξαφανίσει κάθε ίχνος της μικρής. Καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις και λοιπά, ενώ είχε προγραμματίσει την αντικατάστασή τους, αλλά δεν πρόλαβε μέχρι τη σύλληψή του.
"Ο τρόπος που εξαφάνισε το πτώμα είναι τέτοιος, που το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε σημεία και κάδους, κατά τέτοιον τρόπο, που δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς, ότι είναι ανθρώπινο μέλος", είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ένδειξη πως η μητέρα της μικρής γνώριζε για το έγκλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ