Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μετά τις παραλίες πάρτε τις ομπρέλες γιατί έρχονται καταιγίδες & χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της  κεντρικής και βόρειας χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές  καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς άνεμους και χαλάζι.  

Πιο αναλυτικά:  

1) Σήμερα Πέμπτη (07-05-2015) τις απογευματινές ώρες καταιγίδες θα  εκδηλωθούν στην Μακεδονία, τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη  Θεσσαλία, τις Σποράδες και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και  πιθανόν τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της  Εύβοιας. 
2) Αύριο Παρασκευή (08-05-2015) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα  φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα βορειοανατολικά και θα  σταματήσουν.  
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στην Αθήνα για τις επόμενες επτά ημέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή (08/05):

Επικράτηση βορείων ανεμών 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά το πρωί.  
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις τι πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στην Μακεδονία να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. 
Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη  
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 
θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.  
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι σε ορεινές περιοχές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.  
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.  
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.  
Αττική

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.  
Θεσσαλονίκη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα θα αυξηθούν. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.  Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ