Η αποθέωση της καλοκαιρινής μόδας Louis Vuitton στην εμβληματική βίλα του Bob Hope στο Palm Springs

Στο Palm Springs της Καλιφόρνιας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiere, παρουσίασε την cruise συλλογή του, για το 2016.

Η συλλογή, με επιρροές από την αμερικανική αρχιτεκτονική των δεκαετιών του 1950 και 1960, δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιαστεί στο Palm Springs της Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα, στο The Bob and Dolores Hope Estate- το κτίριο- σήμα κατατεθέν της περιοχής, που σχεδιάστηκε από τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα John Lautner, το 1973.

Το μέρος όπου έγινε το show

Η ατμόσφαιρα υπήρξε γεμάτη αντιθέσεις, όπως ακριβώς είναι και ο τόπος που επιλέχθηκε για την παρουσίαση του show. Οι έντονοι ρυθμοί του Λος Άντζελες έρχονται σε αντίθεση με την ασφυκτική ηρεμία της ερήμου του Palm Springs, δημιουργώντας την τέλεια αίσθηση γοητείας στο αστικό τοπίο.

Αυτή ακριβώς η γοητεία εκτός από πηγή έμπνευσης αποτελεί και το κατάλληλο περιβάλλον, για τα σαγηνευτικά και άλλοτε minimal κομμάτια της συλλογής. Τα μακριά φορέματα από δέρμα, με τις laser- cut λεπτομέρειες απέδωσαν μία -σχεδόν- goth αισθητική ενώ, παράλληλα, τα glamorous, maxi βραδινά, τα περίπλοκα σχέδια και οι ιδιαίτεροι τρόποι κοπής των υπόλοιπων κομματιών, δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση της αστικής πολυτέλειας. 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ