Πέθανε η τραβεστί Αλόμα ή Μπάμπης - Υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα όταν άρπαξε φωτιά το σπίτι της

Υπέκυψε στα τραύματά της η γνωστή τραβεστί Αλόμα, κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουτζίδης.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, με σοβαρά εγκαύματα, τα οποία προκλήθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο φτωχικό της σπίτι, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Τα τελευταία χρόνια η Αλόμα κυκλοφορούσε ως Μπάμπης, ζητούσε μάλιστα να τον φωνάζουν με αυτό το όνομα και δεν απαντούσε στο Αλόμα, ζούσε φτωχικά και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ έδινε ελάχιστες συνεντεύξεις, μιλώντας για την πολυτάραχη ζωή του.

Για 45 χρόνια η Αλόμα, που καταγόταν από το Κιλκίς, μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί, είχε γίνει γνωστή γιατί μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό και τα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά και για τις ερωτικές της επιλογές. Ήδη από τη δεκαετία του 1980 έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις, ενώ είδε τη ζωή της «πρωτοσέλιδο» αρκετές φορές, προκαλώντας σχόλια με τα όσα αποκάλυπτε.

Είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού και είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ πάντα έβγαινε μπροστά χωρίς να διστάσει να μιλήσει για τη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν, παρά το «κράξιμο» που δεχόταν.

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε ότι έγινε τραβεστί για λόγους επιβίωσης, δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ γυναίκα και τάχθηκε κατά της αλλαγής φύλου με χειρουργική επέμβαση. «Με μια περούκα και μια φούστα δεν γίνεσαι γυναίκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο είχε απομονωθεί και ζούσε συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς να δέχεται επισκέψεις και είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους. «Οι άνθρωποι μπορεί να σε προδώσουν, τα ζώα ποτέ», συνήθιζε να λέει. Βίωνε με σκληρό τρόπο τη μοναξιά, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα, δεν ήθελε όμως να δημοσιοποιεί την κατάστασή της και απέφευγε να μιλάει ή να εμφανίζεται δημόσια.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ξέσπασε φωτιά στο φτωχικό της σπίτι και η Αλόμα μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Αμέσως διασωληνώθηκε και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, δεν τα κατάφερε όμως και χθες το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 67 χρόνων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ