Αυτός είναι ο δολοφόνος της οικογένειας Σαββόπουλου στην Ουάσινγκτον; Η φωτό του και τα νέα στοιχεία που συγκλονίζουν

Ένα βήμα μακριά από την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του Έιμι, του 10χρονου γιού του Φίλιπ και της οικιακής βοηθού τους, Βέρα Φιγκερόα βρίσκεται η αστυνομία.

Ένα κομμάτι πίτσα ήταν αρκετό για να οδηγήσει τις αρχές στον 34χρονο Daron Dylon Wint, έναν Αφροαμερικανό από το Μέριλαντ, τη φωτογραφία του οποίου έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα. Ο 34χρονος αναζητείται ως ύποπτος, αφού είναι δεδομένο πως βρισκόταν στην έπαυλη του Σαβόπουλου το βράδυ της 13ης Μαΐου όταν η οικογένεια και η οικιακή βοηθός πιάστηκαν όμηροι, βασανίστηκαν και τελικά δολοφονήθηκαν.

 

Η αστυνομία έφτασε στον Wint από το DNA που βρέθηκε σε ένα κομμάτι πίτσα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, σε μια από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, μια ανάσα από το σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Δεν είναι σαφές ακόμη αν ο 34χρονος που καταζητείται είχε ενεργό ρόλο στο βασανισμό και τη δολοφονία των τεσσάρων ανθρώπων ή αν βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τους δολοφόνους.

Ο ύποπτος έχει στο παρελθόν καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις και οπλοκατοχή. Τα προηγούμενα χρόνια επίσης "κυκλοφορούσε" με τα ονόματα Daron, Darron, Davon.

Οι δράστες, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας στις 13 Μαΐου. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Ο Σαβόπουλος, η γυναίκα, ο γιος του και η οικιακή βοηθός, έμειναν όμηροι στα χέρια τους μια ολόκληρη μέρα. Τόσο ο 46χρονος επιχειρηματίας όσο και η σύζυγός του έστειλαν μηνύματα στην άλλη οικιακή βοηθό να μην πάει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στις έρευνες, οι δράστες τους είχαν δεμένους και τους βασάνισαν. Και όσο το έκαναν αυτό, το βράδυ της 13ης Μαΐου, φαίνεται πως πείνασαν και παρήγγειλαν πίτσα! Σε ένα από τα κομμάτια βρέθηκε το DNA του Wint και ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.

Το πρωί της 14ης Μαΐου, ο προσωπικός βοηθός του Σάββα Σαβόπουλος πέρασε από την έπαυλη της οικογένειας και άφησε 40.000$ σε μετρητά. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο βοηθός είχε επαφή με κάποιο από τα θύματα όταν πήγε τα χρήματα.

Ώρες μετά, οι τέσσερις όμηροι ήταν νεκροί και οι δράστες για να καλύψουν τα ίχνη τους, έβαλαν φωτιά στο σπίτι, πήραν τα μετρητά, μια Πόρσε και εξαφανίστηκαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμμένο λίγο αργότερα σε πάρκινγκ εκκλησίας.

Εκείνο που παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη, μια εβδομάδα πριν από το φονικό, είναι το κίνητρο. Η αστυνομία ψάχνει τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Σαβόπουλου, ο οποίος έκανε πλήθος τηλεφωνημάτων πριν από τη δολοφονία του: στην τράπεζα, σε έναν λογιστή, στον βοηθό του, σε στέλεχος κατασκευαστικής εταιρίας και στην εταιρία του. Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν από τις 07:00 το πρωί της 14ης Μαΐου και σταμάτησαν λίγο πριν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Η φωτιά στο σπίτι ξέσπασε στη 01:15 μετά το μεσημέρι.

Πηγή: WashingtonPost.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ