Θέλετε έναν ευτυχισμένο γάμο; Στείλτε τον σύζυγο... γυμναστήριο λένε οι έρευνες

Όλοι έχουμε στο νου μας ότι τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο έχουν να κάνουν με την αγάπη, την τρυφερότητα, το πάθος κλπ. 

Από ό,τι φαίνεται όμως, τουλάχιστον για τις συζύγους, ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν το να πηγαίνει ο άνδρας τους στο γυμναστήριο.

Έρευνα από ψυχολόγους από το τμήμα δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου του Yale που δημοσιεύθυκε στο vita.gr, έδειξε ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη όταν ο σύζυγος τους γυμνάζεται. Αυτό ισχύει ακόμα και όταν οι ίδιες γυμνάζονται μόνο λίγο ή και καθόλου. Οι ειδικοί το εξηγούν επειδή οι άνδρες είναι πιο χαρούμενοι όταν ασκούνται και αυτό αντανακλά και πάνω στις γυναίκες τους. Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν ισχύει και αμφίδρομα, οι άνδρες δηλαδή δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν γυμναζόταν η γυναίκα τους.

Οι ψυχολόγοι συγκέντρωσαν 1200 παντρεμένα ζευγάρια γύρω στα 60 που είχαν πάρει μέρος σε μία μακροχρόνια έρευνα σε σχέση με την υγεία. Για μία περίοδο 10 χρόνων οι άνθρωποι αυτοί δήλωναν πόση άσκηση έκαναν και ειδικοί εκτιμούσαν την ψυχολογική τους κατάσταση. Από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας προέκυψε ότι όταν οι άνδρες γυμνάζονταν οι γυναίκες κινδύνευαν λιγότερο από κατάθλιψη αλλά ότι αυτό δεν ίσχυε για τους άνδρες όταν οι γυναίκες γυμνάζονταν.

Οι ειδικοί το εξηγούν και επειδή η σωματική άσκηση φαίνεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση στους άνδρες από ότι στις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.

Επιπλέον, οι γυναίκες είναι και πιο ευαίσθητες στα συναισθήματα των ανδρών τους από ό,τι το αντίθετο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ