Παρούσα δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από 2,5 ώρες - Δεν υποστηρίζει Ταγματάρχη

«Εμένα δεν με πείσατε». Με αυτή την ατάκα επέλεξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να διατυπώσει την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ.

Η Πρόεδρος της Βουλής, πάντως, στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και παρά τις καταιγιστικές, ανακριτικού τύπου ερωτήσεις, δεν τράβηξε στα άκρα την αντιπαράθεση με τον Νίκο Παππά και το Μαξίμου και ψήφισε «παρών» αντί για «όχι»

Ειδικότερα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης

Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2
Για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.

Αφού τόνισε ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν την έπεισε με τις απαντήσεις του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» σε ότι αφορά την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τον Διονύση Τσακνή, διατύπωσε θετική γνώμη για το πρόσωπό του, «με χαρά και τιμή», όπως είπε, καθώς σημείωσε ότι δεν διατηρεί την παραμικρή επιφύλαξη ότι «θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είναι επιτυχημένο το νέο κεφάλαιο της ΕΡΤ».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη ότι του αναλογούσαν περισσότερα από όσα έπραξε για το «μαύρο» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για τη διαφωνία της για την επιλογή του τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ κατέληξε ότι ελπίζει να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης.

«Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για το πρόσωπό σας και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό. Προς τιμήν τους, ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Παππά να παρεμβαίνει λέγοντας «Δεν θα ήταν αθέμιτο να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε».

Απαντώντας ότι η βουλή και η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες, η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη: «Σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το ''μαύρο'' της ΕΡΤ. Σας αναλογούσε δημόσια τοποθέτηση και όχι το άρθρο που μας διαβάσετε, το οποίο δεν θα το σχολιάσω. Οσοι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης πρέπει να τοποθετούνται ελεύθερα και όχι πειθήνια».

Αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε η πρόεδρος της βουλής, ότι θεωρεί καταδικασμένη αυτή την πρόταση. «Το γεγονός ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθείτε», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, να είναι η λειτουργία της ΕΡΤ αυτή που αξίζει και αναλογεί στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για ελεύθερη και αχειραγώγητη ενημέρωση.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο, απευθυνόμενη στον κ. Παππά σημείωσε «ελπίζω υπουργέ να δώσουμε τέλος στη φιλολογία που οργιάζει».

Επιστρέφοντας στις βολές κατά του κ. Ταγματάρχη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Σε κάθε περίπτωση οφείλω να πω ότι η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι το μοντέλο που έχετε μέχρι στιγμής υπηρετήσει και δεν με πείσατε ότι έχετε απεμπολήσει, είναι άλλο από αυτό που οραματίστηκε λαός».

Κατέληξε όμως λέγοντας ότι θα χαρεί πολύ να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης, προσθέτοντας ότι ελπίζει η τοποθέτησή της να του ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για αυτό.

Ατελείωτη «ανάκριση»

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής επιφύλαξε νέο σόου με αφορμή την ακρόαση του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Μετά τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι, σε μια συνεδρίαση που κρατάει περίπου οκτώ ώρες, η Πρόεδρος της Βουλής ανέβασε ξανά τους τόνους όταν ήρθε η σειρά της να κάνει ερωτήσεις στους υποψήφιους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ.

Αφού έκανε ευθεία επίθεση στα κανάλια σημειώνοντας ότι την ώρα η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη «τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής υφαίνουν διάφορα σενάρια» πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη η ΕΡΤ να λειτουργεί από τις 26 ή τις 27 Ιανουαρίου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπλεξε το εγκώμιο του Διονύση Τσακνή μιλώντας για τη στάση που κράτησε στον αγώνα κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, ωστόσο, οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Λάμπη Ταγματάρχη ήταν... καταιγιστικές.

Μίλησε για το βιογραφικό του, για το πότε παραιτήθηκε από την προηγούμενη εργασία του και ποια ημερομηνία κατέθεσε την αίτησή του σε σημείο, μάλιστα, που προκάλεσε την αντίδραση του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως αν και θα είναι αρνητικός στην εισήγησή του, διευκρίνισε πως ο κ. Ταγματάρχης δεν εξετάζεται.

Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, άφησε και καρφιά κατά του υπουργού Επικρατείας λέγοντας σε ένα σημείο της ομιλίας της «για να μην στεναχωριέται και ο κ. Παππάς ότι καθυστερήσαμε να σας διορίσουμε».

Μάλιστα, ο Λάμπης Ταγματάρχης, βρέθηκε στη θέση να διαψεύσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ότι έχει οιαδήποτε συγγενική σχέση με προτεινόμενο μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε στο ερώτημα που είχε θέσει και το μεσημέρι η Ραχήλ Μακρή. Ρώτησε τον επιλεγέντα ως διευθύνοντα σύμβουλο αν έχει κάποια συγγενική σχέση με την Ελισσάβετ Παπακωνσταντίνου που έχει προταθεί για το ΔΣ.

Ο Λ. Ταγματάρχης, διέψευσε πως έχει την οποιαδήποτε σχέση ακόμα και πνευματική με την ίδια ή τον πατέρα της.

Κάτι που είχε πράξει τόσο ο ίδιος όσο και η Ελ. Παπακωνσταντίνου νωρίτερα σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή. Ενώ σε σειρά ΜΜΕ είχε αναγραφεί ότι είναι βαφτιστήρα του, είτε ότι ο ο πατέρας της έχει βαφτίσει τον ίδιο, εγείροντας θέμα ασυμβίβαστου.

''Δεν σηματοδοτεί σύγκρουση με την κυβέρνηση η διαφωνία για την ΕΡΤ'' 

Η διαφωνία για το θέμα της ΕΡΤ δεν σηματοδοτεί σύγκρουση με την κυβέρνηση, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συζητά για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε «σπέκουλες και ίντριγκες» και αναφέρθηκε σε «όσους λένε για διαφωνίες ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλή ή τον υπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής».

«Αδιαμφισβήτητα είναι κοινή η αγωνία να ανοίξει η ΕΡΤ. Ευκταίο θα ήταν να επαναλειτουργούσε από τις 26 Ιανουαρίου με μία κοινή υπουργική απόφαση που θα καταργούσε την προηγούμενη. Με ευθύνη του υπουργού αποφασίσθηκε να γίνει κάτι πιο ολοκληρωμένο», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Λογικό είναι μετά από τρεις μήνες όλοι να αγωνιούμε, αλλά αυτό δεν συρρικνώνει την ευθύνη μας να τοποθετούμαστε και να διαφωνούμε. Αυτή η διαφωνία δεν υποκρύπτει κάποια μείζονα διαφορά. Δεν σηματοδοτεί σύγκρουση ή βαθύ ρήγμα. Αυτό πολύ θα το ήθελαν τα δελτία των 8, οι ειδήσεις του Mega και ο κ. Πρετεντέρης, αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ