Νέα δημοσκόπηση: 90% όχι στις εκλογές, 59% δίνει ''πράσινο'' φως στην Κυβέρνηση να μην υποχωρήσει

Όχι σε εκλογές, όχι σε υποχώρηση προτείνει ο λαός στην Κυβέρνηση Τσίπρα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue στην Αυγή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η κυβέρνηση -εκτός από τις πιέσεις των δανειστών- καλείται να αντιμετωπίσει και τις χαμηλές προσδοκίες των πολιτών για την οικονομία. Συγκεκριμένα, το 46% των συμμετοχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο) ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%).

Παρόμοιες είναι οι απαντήσεις και για την πορεία της εθνικής οικονομίας. Το 48% των πολιτών φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ θα μείνει πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).

Όχι σε υποχώρηση

Παρά την ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Χαρακτηριστικά: το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη. Ενδιαφέρον, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει και ποιοι ψηφοφόροι προτιμούν την υποχώρηση καθώς το 76% των πολιτών που λένε «ναι» προέρχονται από τη ΝΔ, το 79% από το ΠΑΣΟΚ και το 57% από το «Ποτάμι».

«Όχι» σε εκλογές

Ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων είναι φανερό ότι η κοινωνία έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα. Συγκεκριμένα, η πρόταση για εκλογές βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Έχει 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.

Ανασφάλεια για τις τραπεζικές καταθέσεις

Αυξανόμενη είναι η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων. Το 55% θεωρούν πως δεν είναι απολυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.

Εχθρικά τα ΜΜΕ προς την κυβέρνηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης τα ΜΜΕ είναι εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση. Σε ερώτηση για τη στάση των media έναντι της κυβέρνησης το 49% των πολιτών θεωρούν πως είναι εχθρική, το 20% ουδέτερη, το 28% φιλική ενώ χωρίς γνώμη είναι το 4% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ