Για την Ελλάδα ρε γ@μώτο... Συνεδριάζουν & οι G7 στη Δρέσδη - Σόιμπλε, Ντράγκι & Ντάισελμπλουμ

Καθώς οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group κορυφώνονται και δίδεται μάχη με το χρόνο για να καλυφθούν όλα τα κενά που εμποδίζουν ακόμα την συμφωνία, υπάρχει έντονη κινητικότητα από τη πλευρά των Θεσμών για εύρεση λύσης για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιθώριο της Συνόδου, αναμένεται να υπάρξει άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και της Ιταλίας, Κάρλο Πάντοα, με θέμα την Ελλάδα.  Στην συνάντηση θα είναι και η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Μάριο Ντράγκι.


 
Η συνάντηση τους θα επικεντρωθεί γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία και την επικείμενη συμφωνία με τους Θεσμούς. Μεγάλο ερωτηματικό συνεχίζει να είναι η στάση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που φαίνεται αμετακίνητος από τις σκληρές θέσεις του ως προς τη διαπραγμάτευση.

Κρίσιμη τριμερής στο Βερολίνο 

Τη συνάντηση αυτή θα ακολουθήσει μια τριμερής συνάντηση μεταξύ αρχηγών στο Βερολίνο, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ θα συναντήσουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να εξετάσουν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 
Η ακριβής θεματολογία της τριμερούς συνάντησης δεν είναι γνωστή προς το παρόν, αλλά κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τους τρείς αρχηγούς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ