Δημοσκόπηση της Le Figaro: 2 στους 3 Γάλλους λένε να βγει από το ευρώ η Ελλάδα αν δεν πληρώσει

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Le Figaro τονίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών θεωρεί ότι μη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές θα πρέπει να συνεπάγεται έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το ποσοστό των Γάλλων που τάσσεται σαφώς υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν πληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις της φτάνει το 27%, ενώ ακόμη 37% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί με αυτή την επιλογή.

Συνολικά, το 64% ή δύο στους τρεις πολίτες στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης συνδέουν άμεσα την παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ με την τήρηση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων με τους δανειστές και τους εταίρους στην ΕΕ.

Αντίθετη άποψη εκφράζει το 36% (ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 42% της προηγούμενης αντίστοιχης δημοσκόπησης). Εξ αυτών, 26% τάσσεται μάλλον κατά της εξόδου της Ελλάδας, ενώ μόλις 10% δηλώνει ότι σίγουρα αντιτίθεται σε μία εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι πολίτες που ζητούν η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, επιβεβαιώνουν -και μάλιστα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα- την απόφαση που είχε λάβει με δημοψήφισμα η χώρα τους προ δεκαετίας να μην αποδεχθεί το ευρω-σύνταγμα.

Πλέον, το 62% των Γάλλων τάσσεται εναντίον μίας τέτοιας εξέλιξης (έναντι 55% στο δημοψήφισμα), ενώ υπέρ δηλώνει μόνο το 38%, όταν στην ψηφοφορία αυτή τη θέση είχε υποστηρίξει το 45%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ