Τρελή δημοπρασία στην Ιαπωνία: 2 πεπόνια πουλήθηκαν 11.000 ευρώ έκαστο

Σε τιμή των  11.100 ευρώ (1,5 εκατομμυρίου γιεν) αγοράστηκαν δύο πεπόνια, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.

 

Η δημοπρασία είχε διοργανωθεί στην κεντρική αγορά της πόλης Σαπόρο, στη νήσο Χοκάιντο, στην οποία βρίσκεται και η Γιουμπάρι. Η πόλη αυτή έχει χαρίσει το όνομά της στη συγκεκριμένη μάρκα πεπονιών, την περιφημότερη της χώρας.

Αγοραστής των δύο πεπονιών στη διόλου ευκαταφρόνητη αυτή τιμή, η οποία δεν φτάνει ωστόσο το ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων γιεν (18.600 ευρώ) που είχαν πιάσει αντίστοιχα πεπόνια πέρυσι και το 2008, ήταν ένας χονδρέμπορος. 

Στα μέσα Απριλίου δύο δυσεύρετα μάνγκο είχαν πωληθεί έναντι 300.000 γιεν (2.230 ευρώ) στο Μιγιαζάκι, στη νήσο Κιούσου, στη Νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Αν και δεν δίνουν πάντα τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά, οι Ιάπωνες δεν φείδονται χρημάτων για να αγοράσουν και κυρίως να προσφέρουν σε άλλους φρούτα, τα οποία θεωρούνται δώρα μεγάλης αξίας

Στα ειδικά ράφια μεγάλων καταστημάτων ή εξειδικευμένων «μπουτίκ», αυτά τα έργα τέχνης της φύσης εκτίθενται όπως τα κοσμήματα, προστατευμένα από ένα πέπλο λευκής μουσελίνας. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, σταφύλια με άψογες αναλογίες και υπέροχη γεύση συχνά εκτίθεται προς πώληση ένα ένα.

Ακόμη και στα συνηθισμένα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας όμως, οι τιμές των φρούτων είναι τσουχτερές: ένα απλό μήλο μπορεί να στοιχίζει περισσότερο από τρία ευρώ.

Πηγή: Toolito.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ