Σκάνδαλο στη Γαλλία: Ο Πρωθυπουργός ξόδεψε 15.000 ευρώ για να δει το Champions League με τους δύο γιους του

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εδώ και πέντε ημέρες.

Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, αποφάσισε να ταξιδέψει στο Βερολίνο με το κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να παρακολουθήσει το Champions League μαζί με τους δύο γιους του. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, μόνο άσχημη εικόνα άφησε η συγκεκριμένη κίνηση στους πολίτες.

Το ταξίδι ήταν «επίσημο» υποστηρίζει η κυβέρνηση: ο Μανουέλ Βαλς παρακολούθησε τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα το Σάββατο το βράδυ έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο συζήτησε πριν από τον αγώνα σχετικά με τη διοργάνωση από τη Γαλλία του Euro 2016.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει ο ίδιος επιβεβαιώσει ότι είναι οπαδός της ομάδας της Μπαρτσελόνα αλλά και η παρουσία των γιων του, που αποκαλύφθηκε μόλις χθες, δημιουργούν τρομερές αμφιβολίες σχετικά με την φύση αυτού του ταξιδιού, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν καταγεγραμμένο στην ατζέντα των επίσημων υποχρεώσεών του. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της UEFA, που συναντήθηκαν σήμερα επιβεβαίωσαν αυτήν την πρόσκληση. «Πρόκειται για μία διαμάχη στο εσωτερικό της Γαλλίας και δεν αφορά την ΟΥΕΦΑ» σχολίασε ο Πλατινί.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ