Υπέροχες στάσεις στην Πάρο που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Φτάσατε στα όμορφα σοκάκια της Πάρου και θέλετε να δοκιμάσετε τις ωραίες γεύσεις του νησιού, εμείς έχουμε τις καλύτερες προτάσεις με άρωμα και χρώμα από την Πάρο.   

Ένας αξέχαστος φούρνος που θα σας παρασύρει στις μυρωδιές του είναι ο Παλιός Φούρνος της Πάρου. Ιδιοκτήτης  είναι ο Νίκος Ραγκούσης, ο οποίος καλά κρατάει την οικογενειακή παράδοση της αρτοποιίας, καθιστώντας τον φούρνο έναν από τους πιο παλιούς στην Παροικία . Περίπου 15 είδη ψωμιού βρίσκεις στο φούρνο και σχεδόν όλα γίνονται με το παραδοσιακό προζύμι που διατηρούν εδώ και χρόνια στο μαγαζί το οποίο, μάλιστα, εμπλουτίζεται με βασιλικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840 21573.

Στην συνέχεια θα περπατήσουμε σε μια ψαροταβέρνα στην άκρη του νησιού. Ονομάζεται Το Μπουταράκι και ανήκει στον κ. Δημήτρη έναν ευγενέστατο κύριο που θα σας εξυπηρετήσει κατάλληλα, εκεί θα βρεις νόστιμα καλομαγειρεμένα και φρέσκα θαλασσινά που θα σας κάνουν να ζητάτε και άλλο! Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840 22297.

Και κάτι νέο που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους είναι το Little Green Rocket με θέα το ηλιοβασίλεμα και γρήγορο σέρβις, το χαρακτηρίζει η international κουζίνα και ανεπίσημα το gourmet street food από όλο τον κόσμο. Ιαπωνικές, κινέζικες, βιετναμέζικες, μεξικάνικες, ινδικές και άλλες γεύσεις στις πιο γνώριμες σε εμάς εκδοχές όπως σούσι με γαρίδες και λαχανικά, κοτόπουλο τίκα μασάλα, σπρινγκ ρολς, μπουρίτος με κοτόπουλο, σουβλάκια γιακιτόρι, ταϊλανδέζικο σατάι και πολλά πιάτα ημέρας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840 27560.

Και καθώς κάνατε την βόλτα, περάστε και από τα ταξιδεμένα σοκάκια της Νάουσας για να κάτσετε να ξαποστάσετε για λίγο στο Sousouro, ένα μαγαζάκι ήρεμο και μικρό που θα σας θυμίσει το σπίτι σας! Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22840 53113.

Αν τίποτα από αυτά δεν σας έχει πείσει ακόμα τότε πρέπει να γνωρίσετε το Γεμενί, το οποίο  σημαίνει διάφανο φακιόλι, τσεμπέρι. Η λέξη είναι τούρκικη άλλα χρησιμοποιείται στο νησί και συναντάται σε παλαιά παραδοσιακά τραγούδια. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μαγειρειό με προσεγμένη ελληνική κουζίνα, δικά τους προϊόντα και ένα ξυλόφουρνο να απογειώνει τη γεύση των φαγητών. Αξέχαστο το ψωμί που ζυμώνει και φουρνίζει καθημερινά η μαμά Μαριώ Ζουμή, όπως και τα ξακουστά γλυκά της. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840 51445.

Η συνέχεια θα γίνει  σίγουρα στις Κολυμπήθρες, όσοι δεν έχετε επισκεφτεί αυτό το μέρος πρέπει να το συναντήσετε οπωσδήποτε! Απολαύστε τις ατέλειωτες παραλίες, λιαστείτε και ύστερα να πάτε να φάτε πιάτα μαγειρεμένα όπως τα κάνει η μητέρα σας, οι μυρωδιές από το τηγάνι, τη σούβλα, τη σχάρα ή το ξυλόφουρνο πραγματικά θα σας σπάσουν την μύτη! Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840 53035.

 

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ