Γίνεται; Ο αδερφός της Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέραμε για την Αλίκη - Ήταν ο Κωνσταντίνος ερωτευμένος μαζί της;

Ο γνωστός αρχιτέκτονας, χρόνια μετά τον θάνατο της απόλυτης Ελληνίδας σταρ, δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Glyfada free press» και αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέραμε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Πώς έγινε ξανθιά, πώς κέρδισε τον Χορν, πόσο ερωτευμένος ήταν μαζί της ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ποια είναι η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία της... καθιστής Αλίκης που χαιρετάει τον διάδοχο;

Από μικρή όλοι είχαν καταλάβει ότι όταν μεγαλώσει θα γίνει ηθοποιός... 

«Όταν ήταν μικρή, δεν μας έλεγε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά φαινόταν. Στο σχολείο ήταν περιζήτητη, για να παίξει σε όλες τις παραστάσεις. Μάλιστα, στις τελευταίες τάξεις έπαιξε έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων, κάποιοι εκ των οποίων όταν είδαν την παράσταση της είπαν “Εσύ παιδί μου πρέπει να γίνεις ηθοποιός”. Υπάρχει μάλιστα μια σχολική φωτογραφία με τις συμμαθήτριές της, όλες ντυμένες με εθνικές στολές. Όλα τα κορίτσια κοιτούν εκεί που τους είπε ο φωτογράφος. Η μόνη που κοιτάζει κατάματα τον φακό είναι η Αλίκη. Δεν ήταν τυχαίο. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο…» καταλήγει σήμερα ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Ο Φίνος την επηρέασε να γίνει ξανθιά ...

«Μόνη της θέλησε να πάει στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με δασκάλους όπως ο Δημήτρης Ροντίρης που έλεγε ότι η Αλίκη ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο που πέρασε από τα χέρια του. Μετά, έγινε αμέσως γνωστή κι έκανε κάποιες ταινίες, όπως το Ποντικάκι οι οποίες μάλιστα τότε δεν της άρεσαν κι έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει κινηματογράφο. Οι προτάσεις όμως δεν την άφησαν να σταματήσει.» εξηγεί ο Αντώνης Βουγιουκλάκης, ενώ συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι γιατί την αποθέωναν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Την πήρε ο Φίνος, ο οποίος την επηρέασε κι έγινε ξανθιά… κι ύστερα δεν μπορούσε να αλλάξει. Όπως τότε που ήθελε να κάνει την Φιλουμένα μελαχρινή κι ο κόσμος την ήθελε ξανθιά. Η Αστέρω του Φίνου ήταν σταθμός στην καριέρα της τα πρώτα χρόνια. Σημαντική ταινία, απέσπασε πολύ καλές κριτικές στο Βερολίνο τότε, και θυμάμαι ότι απ' όλες τις πρωταγωνίστριες του Φεστιβάλ, η Αλίκη φιγουράρισε στα περισσότερα Γερμανικά περιοδικά. Περισσότερο από κάθε άλλη πρωταγωνίστρια. Έγραφαν μάλιστα “Η Ελληνίδα ηθοποιός με το παράξενο επίθετο”. Τους φαινόταν γλωσσοδέτης το Βουγιουκλάκη…».


«Έτρεχε έξω στο κρύο με το νυχτικό να βρει ταξί»...

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έδινε τα πάντα για τους δικούς της ανθρώπους. Ένα περιστατικό όμως είναι αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του αδερφού της.

«Θυμάμαι όταν μέναμε στο Μαρούσι, είχα κάνει εγχείρηση αμυγδαλές. Ήταν χειμώνας. Φαίνεται δεν είχε επουλωθεί τελείως η πληγή κι έβηξα, οπότε βγήκε αίμα και το κατάπινα στον ύπνο μου. Λέρωσα λοιπόν με αίμα τα άσπρα σεντόνια και η μητέρα μου το είδε και τρομοκρατήθηκε. Ώσπου να δει τι θα κάνει η μητέρα μου, η Αλίκη βγήκε έξω στο κρύο με το νυχτικό και περπάτησε μέχρι την πιάτσα, που ήταν σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά, για να φέρει ταξί. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Κι έτσι ήταν η Αλίκη πάντα».


Η έκκληση του Καραμανλή να κατεβεί μαζί του στις εκλογές...

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει τότε να κατέβει μαζί τους στις εκλογές. Του απάντησε λοιπόν “Πρόεδρε, πόσο είχες στις τελευταίες εκλογές;” Λέει ο Καραμανλής “51%”. “Εγώ όμως”, του απάντησε, “έχω 100%”. Και δεν κατέβηκε βέβαια. Η Αλίκη ήταν λίγο πιο πονηρή από αλεπού» θυμάται ο αδερφός της.

Όλοι της είχαν βάλει άριστα εκτός από τον Δημήτρη Χορν - πως τον κέρδισε

Αποφοιτώντας από τη δραματική σχολή, όλοι οι καθηγητές της θα της έβαζαν άριστα, εκτός από τον Δημήτρη Χόρν που της έδωσε λίαν καλώς. Η Αλίκη όμως κατάφερε να τον κερδίσει με τον τρόπο της και ο Αντώνης Βουγιουκλάκης περιγράφει το πώς . «Στις αρχές της καριέρας της, όταν δεν υπήρχε ακόμα τηλεόραση, της είχαν αναθέσει ένα ραδιοφωνικό Πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα. Πρότεινε λοιπόν να το κάνει μαζί με μια ανδρική φωνή, για να έχει το πρόγραμμα περισσότερο ενδιαφέρον. Μόλις είχε αποφοιτήσει τότε από την δραματική σχολή, όπου όλοι της είχαν βάλει άριστα εκτός από τον Δημήτρη Χορν που της έβαλε λίαν καλώς. Αυτόν λοιπόν ακριβώς πρότεινε για να κάνουν μαζί την εκπομπή. Κι έτσι έγινε… Έκαναν μαζί την εκπομπή και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αντάλλασσαν πειράγματα μεταξύ τους και στο τέλος έκαναν κι ένα λογοπαίγνιο, πως θα φύγουν νύχτα, που γύρω από τον σταθμό της ραδιοφωνίας τότε ήταν δάσος. Του λέει λοιπόν “Φοβάμαι να φύγω γιατί έχει αλεπούδες”. Και της απαντάει ο Χορν “Έξω δεν έχει αλεπούδες. Μέσα έχει μία που κάνει για πολλές».

Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ήταν όντως ερωτευμένος μαζί της

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ' ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ' ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια. Κάποια στιγμή είχαν παρεξηγηθεί και η Αλίκη είχε πειραχτεί από κάτι που της είχε πει. Πήγε λοιπόν στο θέατρο, στην “Οδό Ονείρων” συγκεκριμένα του Χατζιδάκη, να δει την παράσταση. Εκεί πήγε και ο Κωνσταντίνος και, μόλις μπήκε μέσα, σηκώθηκε όρθιο όλο το θέατρο. Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι, ακόμη και οι επώνυμοι στην πρώτη σειρά, για να τον χαιρετίσουν. Όλοι, εκτός από την Αλίκη, που δεν σηκώθηκε και τον χαιρέτισε καθιστή. Η φωτογραφία αυτή τότε, είχε κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο» αποκαλύπτει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης με τον Αιμίλιο, τον έναν από τους δύο γιους του, που είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα

Πηγή: Glyfada free press

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ